13 Kasım 2013 Çarşamba

Kemik Suyunda Pişmiş Etli Yaprak Sarma

Allahım bu ne lezzettir böyle demekten kendinizi alamayacağınız nefis bir yaprak sarması tarifi daha geldi.Bir önceki sarma tarifimi merak edenler buraya tık tık lütfen :) Tabii o etsiz olanıydı ve nar ekşiliydi.Bu tarifim ise kemik suyunda pişmiş, bol etli tadına doyamayacağınız bir sarma.Koca bir tencereyi ailcek nasıl çerez gibi bitirdiğimizi hiç anlatmıyım isterseniz :) Neyse daha fazla ballandırmadan tarife geçiş yapayım :)

Malzemeler:
500 gr asma yaprağı
İç malzeme:
300 gr orta yağlı kıyma(150 dana+150 koyun olursa daha lezzetli olur)
1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
2 tane orta boy soğan
1 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
8-10 dal maydonoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz,kara biber,pulbiber,kuru nane çok az kimyon
2-3 su bardağı kadar önceden haşlanmış kemik suyu (tuzlu olmasın)

YAPILIŞI:

  1. İç malzemeyi hazırlamakla başlayalım.Kıymayı derin bir kaba alalım.üzerine yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pirinci koyalım.İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanozu ekleyelim.Domatesi rendeleyip içine katalım.Salçaları, tuzunu ve baharatlarını katalım.Elimizle iyice karıştırarak harcımızı harmanlayalım
  2. Bir gece öncesinden suya koyup fazla tuzunu arındırdığımız asma yapraklarını süzgece alıp suyunu süzdürüyoruz.
  3. Geleneksel sarma yöntemiyle sarıp tencereye dik bir şekilde diziyoruz.Diğer tarifimde olduğu gibi.Yukarıda verdiğim linkten tıklayıp bakabilirsiniz.
  4. Üzerine kemik suyu ve sıvı yağ gezdirip pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun...

17 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık canım benim. Nefisssssss görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım.sevgiler benden...

      Sil
  2. canım çok güzel görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. ben de böyle kemik üzerinde yapılan dolmayı blogumda paylaşmıştım
    kemik gerçekten de lezzet katıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım lezzeti başka oluyor.teşekkürler :)

      Sil
  4. etli yaprak sarmasını çok severim çok da güzel duruyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Malatya'da bir komşum vardı. Kulakları çınlasın, münevver abla. Böyle dolmaların sarmaların içini etli etsiz harika yapardı. Onun ki farklı bir lezzetli olurdu. Bana öyle gelirdi.bu sarmalarında aynı lezzette olduğundan eminim şulecim.ellerine sağlık. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke tatma şansın olsaydı,gerçekten çok lezzetli oluyor.teşekkürler Fatma ablacım,sevgiler benden...

      Sil
  6. denencek lısteye eklenır hemen elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamamdır o zaman ;) teşekkürler...

      Sil
  7. sarmaya övgüler yağdırasım var çok severim ve severek sararım onları tıpkı bir sanat eseri gibi harika olmuşlar canım eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ablacım.sevgiler...

      Sil
  8. Sulecim Cumadan beri evdeydim,hic bir isim yoktu disarda,soguk zaten disarisi ve ben hemen iki kilo almisim,yani biliyordum yer icerken ama :)) Simdi ise su icmeye ve daha az yemeye gayret etmekteyim,senin anlican aksam aksam bu güzelliklerin karsisinda cok zayif kaliyorum ve de ertesi güne hayaller kurmaya basliyorum! Suan öyle aciktimki ama cok gec oldu,senin ellerine saglik canim,yemis kadar oldum,eger o yogurtta senin aldigin ciftci sütüyle yapildiysa yemede yaninda yat olmustur hani,afiyet olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman dikkat diyim.Kışın insan kilo alıyor valla.bazen ben de esenin gibi oluyorum.Ekran karşısındaki güzellikler beni cezbediyor ve kendimi her zamanki gibi mutfakta buluyorum:) Aaa tabii ki ev yoğurdu.Hazır kullanmıyorum 5 senedir.Zaten Bişkekte öyle Türkiyedeki gibi 3kilo 5kilo yoğurt marketlerde yok.Bizdeki endüstriyelcilik henüz buraya bulaşmamış.herşey doğal.Güzel yorumun için teşekkürler Serpilcim.sevgilerimle...

      Sil
  9. mmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...