MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
2 diş sarımsak
1 demet taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
8-10 adet kıvırcık yaprakları
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz (salçanız tuzluysa hiç koymayın)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pulbiber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 limonun suyu
YAPILIŞI:
- Bulguru derin bir kapaklı kaba koyun.Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun ve kabınızın kapağını kapatarak bulgurun suyu çekmesini ve şişmesini bekleyin.
- Bulgur şişip soğuduktan sonra baharatlarını, salça ve dövülmüş ya da rendelenmiş sarımsağı ekleyerek karıştırın.
- İnce kıyılmış yeşillikleri, yağını ve limonunu koyun.
- Tüm malzemeyi harmanlayın ve servis edin.
Afiyet olsun...
gerçektende vazgeçilmez lezzet kısır elinize sağlık harika
YanıtlaSilteşekkür ederim ablacım :)
SilSevgili Şuleciğim,
YanıtlaSilYazdıklarını sürekli takip ediyorum ve seni gerçekten takdir ediyorum.
Çok çalışkansın, Maşallah★☆★
Canım Şuleciğim,
Bu kısıra kuru soğan konulmuyor sanırım?
Ve salça direk kullanılıyor,
Yanlış anlamamışımdır inşallah.
Hiç böyle yapmadım ama senin referansınla denemek istiyorum.
Selam ve dua ile Sevgili Şuleciğim♥♡♥
Evet ablacım.Kuru soğan yok ve salçaları direk kullanıyorsun.Benim de çoğu arkadaşım aynı bu soruları sorup yiyince lezzetini çok beğeniyorlar.Aynı zamanda sarımsak kullanıyorum.Esas lezzeti de o veriyor:) Aynı ölçülerle kesinlikle denemelisin.Güzel yorumun için teşekkürler.sevgi ve selamlar benden...
Siloyyy bu saatte bu bu nedir bu
YanıtlaSilTürkiye saatine göre tam da çay saati,hemen yapıp yemelisin :) Bişkekte akşam oldu ben şimdi soframı kuracağım.selamlar...
Silcanım ellerine sağlık çok güzel gözüküyor özellikle o üzerindeki turşular ağzımın suyunu akıttı :)
YanıtlaSilteşekkürler canım :) kışa doğru kurmuştum turşularımı.oldukça lezzetliler.
SilEline sağlık canım Benim de vazgeçilmezim çook severim senin kısırda çok nefis olmuş selam ve sevgilerimle
YanıtlaSilteşekkürler Semacım :)
Silcanım kısır çok güzel görünüyor ama asıl yanındaki turşular akla ziyan.
YanıtlaSilah keşke turşularımı yayınlasaydım.Bu sene ne hikmetse yaptığım turşuları bloğa koymadım.Başka zamana inşallah.Beğenmene sevindim.teşekkürler canım.
Silelinize sağlık hımmmm bayılırım kısıra.
YanıtlaSilteşekkürler :)
Silmükemmel görülüyor yiyecek olanlar muhakkak çok şanslı
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Çok iştah açıcı görünüyor :)
YanıtlaSilen sevdiğim salatadır diyebilirim, bende kuru soğan kullanmam ,taze soğanla yaparım ama dereotu denemedim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSildereotu koymak şart değil.Ama ben çok severim.eğer yeşilliklerim arasında varsa hemen kullanırım.Teşekkürler canım.sevgilerimle...
SilSenin kısırını yemiş biri olarak diyebilirim ki gerçekten çok lezzetliydi.Yaptığın diğer lezzetler gibi;)
YanıtlaSilcanımsın.bu akşam yediklerimde ayrıca nefisti.Seninde ellerine emeklerine sağlık.Biz gelicez diye ne hazırlıklar yapmışsın öyle.Kısır da neymiş:) Daha neler yicez biz senle inş.Güzel yorumun için teşekkürler.sevgiler...
SilBugün senden aldığım tarifleri yaptım.Hepsi çok güzel oldu.Senin blogun benim tarif defterimin yerini alacak bu gidişle.Sağlık olsun gerisi kolay;)Sevgilerimle...
SilNedense biri yaptığında daha bi seviyorum kısırı, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler,sevgiler...
Sil