30 Haziran 2013 Pazar

özel sosuyla pişirilmiş köy tavuğu

1.aşama:Biliyorsunuz köy tavuğu çok zor pişer.Bu sebeple öncesinde düdüklüde 1 saat kadar haşlıyoruz.Tuzunu da atmayı unutmayın.

2.aşama:Bir tencerede 2-3 kaşık tere yağını eritip içine 1 dolu yemek kaşığı acılı toz kırmızı biber katıp bu şekilde tereyağı ve kırmızı biberi çeviriyoruz.
3.aşama:Üzerine haşladığımız tavuğun suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatalım.
4.aşama:Tavuğu bu sosun içine oturtup büyük servis kaşığı yardımıyla sosu sürekli tavuğun üzerine döküyoruz.Bu şekilde arada tavuğun diğer yüzünü çevirerek suyunu biraz çektirene kadar pişiriyoruz.
Tabiri caizse bir nevi tavuğu bu sosla banyo ettirmiş olacağız:)
İşte servis görüntüsü bu şekilde oluyor.Tavuk bu sosun lezzetiyle lezzetleniyor ve nar gibi kızarmış bir görüntü oluyor.

26 Haziran 2013 Çarşamba

Bulgurlu diyet salata


Malzemeler: 
2 su bardağı pilavlık bulgur
yeşil soğan,maydonoz,dereotu,nane
yoğurt ve sarımsak

Yapılışı: 

  1. Bulguru yıkayıp süzdürdükten sonra pişireceğimiz tavanın içine alıp üzerini geçecek kadar su koyup yağsız bir şekilde pişiriyoruz.Tabiki bu işlemi yaparken yapışmayan tavada yapmalısınız.Çünkü özelliği yağsız olacak.
  2. Dinlendirip soğuttuğumuz bulgurun içine yeşilikleri doğruyoruz.
  3. Sarımsaklı yoğurdu da katıp karıştırıyoruz.


25 Haziran 2013 Salı

Kağıtta soslu alabalık





  • Öncelikle balığımızın lezzetine lezzet katacak harika bir sos hazırlıyoruz.Sosumuzun içinde neler mi var:2-3 yemek kaşığı zeytin yağı,yarım limon suyu,2 diş ezilmiş sarımsak ve karabiber'den oluşan bir sos hazırlıyoruz.
  • Bu sosu, baş kısmını keserek 4 parçaya ayırdığımız ve tuzladığımız balıklarımızın her tarafına özellikle iç kısmına yedirerek sürüyoruz.
  • Yağlı kağıda yerleştiriyoruz.Pişireceğimiz tepsinin içine koyuyoruz.
  • Üzerine de bir miktar yeşil soğan doğrayıp serpiştiriyoruz ve ağzını kapatıp fırına veriyoruz.

24 Haziran 2013 Pazartesi

yayın balığı PANE



1.Resim:balığımızı öncelikle fileto olarak ayırıyoruz.
2.Resim:Zeytinyağı,defne yaprağı ve sirkeli su da 1 saat kadar bekletiyoruz
3.Resim:Beklettikten sonra iyice süzdürüyoruz ve tuzluyoruz.
4.resim:Yumurtaları çırpıyoruz,nişasta ve un karışımı hazırlıyoruz.
5.resim:Filetoları önce una ardından yumurtaya bulayıp kızartıyoruz

22 Haziran 2013 Cumartesi

evde Tavuk Döner yapımı


Yapılışı:

  • Öncelikle dondurulmuş tavuk göğsünü ince ince keskin bir bıçak yardımıyla ister yaprak gibi ister uzunlamasına kesiyoruz.
  • Derin bir kabın içine alıp biraz daha çözülmesini bekliyoruz.Zaten ince kestiğimiz için kısa süre içinde çözülecektir.
  • İçerisine istediğiniz baharatları,tuzunu ve biraz da sıvı yağ koyup 1 saat kadar buz dolabında bekletiyoruz.
  • Kızgın tavaya atıp hızlı hızlı çevirerek pişiriyoruz.Kısa süre içinde pişecektir.

19 Haziran 2013 Çarşamba

Ev Yapımı MİLFÖY

Merhabalar sevgili blog dostları.
Bu gün size kimilerinizin denediği,kimilerinizin de denemeye cesaret edemediği ev yapımı milföy hamurunun yapım aşamalarını resimleriyle beraber ve sonrasında nasıl kullandığımı anlatacağım.Biliyorsunuz.ben yurtdışındayım.Haliyle dışarıdan fazla bir şey almadığımı ve çoğu şeyi evde yapmaya çalıştığımdan daha önce de bahsetmiştim.Zaten bunu bloğumdaki tariflerden de anlayabilirsiniz.Sadece yapım aşamasında biraz bekleme konusunda sizi zorlayabilir.Zaten böyle bir hamuru vaktinizin olduğu bir zamanda hazırlamanızı tavsiye ederim.Ben daha sonrasında kullanmak üzere sırf bir günümü bu hamurlardan yapmak için ayırıyorum.Hazırlıyorum ve derin dondurucuya kaldırıyorum.Tabii sonrası için mükemmel oluyor.Elimin altında hazır bulunuyor.Şimdi size nasıl yaptığımı anlatayım:

12 Haziran 2013 Çarşamba

mayasız el açması gül böreği

Harika kıyır kıyır,çıtır çıtır bir börek yapmaya ve yemeye ne dersiniz?Yine oldukça basit ve bir o kadar lezzetli bir tarif.Malzemeleri un su ve tuz dan oluşan bir hamur hazırlıyoruz.Bazen diyorum ki,nelere kadir sadece şu un su ve tuz dan oluşan hamur.Çeşit çeşit hamur işleri yapıyoruz.Hepsi de birbirinden farklı tat ve lezzette oluyor.İşte bu da onlardan biri. En iyisi mi ben tarifi anlatmaya başlıyım:

10 Haziran 2013 Pazartesi

Tava böreği


Lezzetiyle ve yapılışının pratikliğiyle benim çok sevdiğim bir börek çeşididir.Tava da pişmesinin vermiş olduğu lezzet de bir başkadır bence.Yine benim yıllardır yaptığım ve özellikle de Bişkek'de fazlasıyla pişirmiş olduğum bir börek türüdür.Ayrıca kahvaltılarda  da yapabilirsiniz.Sıcak sıcak süper gider.Aslında tadı ilk piştiği sıcaklığıyla yerseniz su böreğini de andırıyor.Bildiğim kadarıyla bu böreğe yalancı su böreği diyenler de var.Ama ben size en yakın zaman da orjinal ev yapımı su böreği tarifimi de vereceğim.Şimdi tava böreğimin tarifine geçeyim:

8 Haziran 2013 Cumartesi

Kurutulmuş sebze kavurması

Merhabalar
Yaz geldi ama ben kurutttuğum sebzelerin tadından vazgeçemiyorum.Zaten kuru sebzelerin lezzeti bir başka olur.Eğer sizin de kurutulmuş sebzeleriniz varsa kahvaltıya yapabileceğiniz harika bir kızartma tabağı sizi bekliyor.Hafta sonu ailecek yapılan kahvaltıların zevki ve keyfi başka olur.Eminim böyle bir tabakla daha da güzel olur:)

7 Haziran 2013 Cuma

evde kuru yufka yapımı

Bildiğimiz sac yufkasını evde tava da yapmaya ne dersiniz.Ben öyle yapıyorum.Boyutu sac yufkası kadar büyük olmasa da idare eder.Bu yufka dan neler yapıyorum ben.Dürümler,börekler,ciğ köfteyle bile yiyoruz.Çünkü o kadar ince ki lavaş ekmek niyetine yiyoruz.Zaten öyle de oluyor.Mayasız olduğu için incecik açıp hemen pişirip sofra bezinin üstüne alıyorum 1-2 dk içinde kupkuru oluyorlar ve hemen üst üste dizip daha sonra kullanmak üzere kaldırıyorum.Kullanacağım zaman da ıslayıp,yine temiz bir beze sararak yumuşamasını bekliyorum.Zaten bu işlemi sizler de biliyorsunuzdur.Resimlerde nasıl yaptığımı görebilirsiniz.

6 Haziran 2013 Perşembe

Peynirli ve cevizli erişte


Tamamen ev yapımı nefis bir erişte.İşte bu da beyaz peynirli ve cevizli erişte tarifi.Bol tereyağlı ve mis gibi kokusuyla damakları şenlendirecek bir lezzet.Erişte Yapımı ve Yoğurtlu Erişte'den sonra ki tarifim ve benim favorim diyebilirim.Bu güzel tarifi 5 çaylarınızda da rahatlıkla yapabilirsiniz.Beğeni alacağınıza emin olabilirsiniz.İsterseniz lor peyniri de kullanabilirsiniz.Cevizleri robottan geçirip üzerine serpebilirsiniz.Sunum olayı tamamen size kalmış.Ben eşim için hazırlamış olduğum tek porsiyonluk tabağın resmini sizlerle paylaşıyorum.Yapılışına gelince:

5 Haziran 2013 Çarşamba

Miraç kandiliniz mübarek olsun





Öncelikle herkesin Miraç kandilini kutlarım.
Rabbim şu zor günlerimizde yardımcımız olsun.Lütfen bu gece bol dua edelim.Ülkemizin geleceği için ve kalkınıp en güzel yerlere gelebilmesi için hep bir yürekten rabbimize yakaralım.Bizi oyunlarının içine çekmeye çalışanların oyunlarının başlarına yıkılması için dua edelim.Her kim cennet ülkemize zarar vermek istiyorsa ve bu olaylar karşısında zevk duyup keyifleniyorsa sorarım onların vicdanına?Bu vatan kolay mı kazanıldı da,kolay harcansın.Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen ve yapılan hizmetleri beğenmeyip burun kıvıran varsa o zaman hiç vakit kaybetmeden kendilerine kalkınabilecekleri ve onları yad edebilecek yerlere çekip gitsinler.Bakalım öyle bir yer bulabilecekler mi?
Ağaç davasında benimde desteklediğim haklı sebepler vardı ve ben bu protestoyu yapanların sadece çevrecilik bakımından protestolarına destek veriyordum.Fakat işin boyutu ve rengi değiştiği için yapılan gösterilerin yakıp yıkmaktan ve zarar vermekten öteye geçmediği için tepkimi ortaya koymak istiyorum.Lütfen artık duyarlı olalım ve Ülkemizi koruyalım.
Rabbim salih dua eden herkesin dualarını kabul etsin inşallah.....amin

4 Haziran 2013 Salı

Yoğurtlu erişte

İşte geldik yoğurtlu erişte tarifine.İşin asıl önemli kısmını hallettikten sonra gerisi zaten geliyor.Evde erişte yapımının tarifini bir önceki postta vermiştim.Eskiden annemler komşularla bir araya gelip bolca kesip kuruturlardı.Günün yorgunluğunun ardından hemen bir çay demlenip kesilen eriştelerden biraz haşlanır ve yoğurtlu ya da peynirli yapılıp yenirdi.Ne de güzel ve lezzetli olurdu.Hep beraber yapılan her şeyin tadı ve zevki bir başka olur tabii.Eminim sizlerde bu şekilde hatıralar yaşamışsınızdır.Neyse anılara başka zaman dalarız artık.Ben en iyisi bu lezzetli tarife geçeyim.

3 Haziran 2013 Pazartesi

Evde erişte yapımı

Merhabalar hanımlar...
Geçenlerde canımız bir erişte istedi ki sormayın.Ben de yazdan sebze,meyve stoğu yapmaktan erişte kesmeye fırsat bulamamıştım.eeee  haliyle mutfakata çareler tükenmez deyip biraz kendimize göre hamur yoğurdum ve erişte kestim.Zaten 2 pişirimlik kadar oldu.Ama o da nefsimizi köreltmeye yetti.Normalde çok makarnacı bir aile değilizdir.Makarna bizim evde aparatif olarak sayılan ve  malesef yemek yerine geçmeyen bir yiyecektir.Aslında bu söylediğim bana göre değil eşime göre böyledir:)İşte pratik ve kolay erişte tarifinin nasıl yaptığıma gelince:
MALZEMELER: 2 yumurta,1 su bardağı su,1 çay kaşığı tuz,alabildiği kadar un
YAPILIŞI: Önce yumurtayı suyu ve tuzu kabımıza alalım.elimizle tuz eriyene kadar çırpalım.Unu ekleyip kulak memesinden biraz daha sertçe bir hamur elde edelim.Yoğurduğumuz hamuru 10 dk kadar dinlendirelim.Büyük açabiliyorsanız 2 beze yapın.Yok ben fazla açamam diyorsanız kendinize göre bezeler hazırlayıp açın ve 2-3 parmak genişliğinde boşluklar bırakarak şeritler kesin.Sonra o şeritleri üst üste koyarak ince ince şeritler kesin.Fırın tepsisine yerleştirin ve kızarıp kuruyana kadar fırında tutun.İşte hepsi bu kadar.
Daha sonraki postlarda yoğurtlu ve peynirli erişte tariflerim peş peşe gelecek. izlemeye devaaam:)sevgilerimle..

1 Haziran 2013 Cumartesi

şehriyeli etli çorba

Bu çorbayı o kadar seviyoruz ki,lezzetine doyum olmuyor desem yeridir.Tamamen benim mutfağımdan çıkan bir lezzettir.Başka tariflerde terbiyelisini görebilirsiniz.Ama bu terbiyeyle yapılan bir çorba değil ve başka yerde de tarifin göremezsiniz.Emin olun ki lezzetiyle size biraz da işkembe çorbasını anımsatacak lezette bir çorba.İsterseniz merak edenler için hemen tarife geçeyim:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...