1,5 kilo kadar armut kullandım
armutların üzerine 1'er tane dondurulmuş vişne(aralara da serpiştirdim)
her bir armutun üzerine 2 yemek kaşığı şeker(tepeleme olmasın)
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi,armutların kabuklarını soyup ikiye böldüm.Orta kısımlarındaki çekirdek yerini biraz oyuntulu alarak,çukur kısımlara dondurulmuş vişne yerleştirdim.Aynı zamanda aralarına da serpiştirdim.
Bu işlemlerden sonra her bir armutun üzerine tepeleme olmayacak şekilde şeker serpiştirdim.200 derecede önceden ısıtılımış fırına verdim.Kendi kendine sulanarak pişiyor.Vişnelerin rengi ve aroması armutlara geçiyor.Arada pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol etmeyi unutmayın.Çok fazla yumuşatmadan fırından alın.