28 Aralık 2014 Pazar

Pirinçli Tavuk Çorbası - Hasta Çorbası

Özellikle kış aylarının vazgeçilmezidir bizim için ama illaki kışın yapılacak diye bir şey yok tabii :) Bilenler bilir bu çorbayı.Hasta çorbası diye de geçer.Özellikle gribe birebirdir.İçine bolca limon sıkıp karabiber serptiniz mi tam bir şifa kaynağı oluverir.
Malzemeler:
1 adet tavuk dudu
1 adet orta boy soğan
1 adet yeşil sivri biber
1 türk kahvesi fincanı pirinç
1 yemek kaşığı kadar biber salçası
4-5 su su bardağı tavuk suyu
tuz,karabiber
üzeri için limon

Yapılışı:

  • Öncelikle tavuk budunu haşlayalım.Suyunu ayıralım ki tekrar çorbaya ekleyeceğiz.
  • Haşlanan budu didelim
  • Tencereye biraz sıvıyağ koyup yemeklik doğranmış biber ve soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyelim
  • Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Üzerine ayırdığımız tavuk suyunu ekleyerek kaynamasını bekleyelim
  • Kaynayınca içine yıkayıp süzdürdüğümüz pirinçleri ilave edelim ve şişip patlayana kadar kaynatmaya devam edelim.
  • Pirinçler de pişince didiklenmiş tavuğu ilave edelim.
  • Yeterince tuz ilavesi yapıp bir kaç taşım daha kaynatarak çorbayı ocaktan alalım ve dinlenmeye bırakalım.
  • Servis esnasında üzerine bolca limon ve karabiber serpelim ve şifa niyetine yiyelim.

Afiyet Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Çok severim tavuk suyuna yapılan çorbaları. Bu soğukta, kulağa çok iştah kabartıcı geliyor. Ellerine sağlık. Ailenle birlikte, sağlıklı ve mutlu bir yıl dilerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim,sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...