14 Mart 2015 Cumartesi

Tavuklu Mekik Mantı

Hayatımda yaptığım ve yediğim en keyifli yemeklerden biriydi diyebilirim.Çünkü tavuğun lezzeti yufkanın çıtırlığıyla birleşince ve yoğurtlu sosla buluşunca ortaya harika bir yemek çıktı.Biz yerken çok keyif aldık dilerim sizler de beğenirsiniz. 

 Malzemeler:
2 adet yufka
Haşlanmış ve didilmiş tavuk eti
sarımsaklı yoğurt
tereyağlı salça sos
Mekikleri kızartmak için yağ

Yapılışı:

  • Her bir yufkayı 32 parçaya bölelim
  • Sigara böreği sarar gibi saralım ve minik mekikleri oluşturalım.
  • Hazırladığımız mekikleri patates kızartması yapar gibi bol yağda kızartalım
  • sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım
  • Küçük bir tavada çok az tereyağıyla biraz biber salçalı sos yapalım


  • Servis tabağının ortasına tavuk etlerini yerleştirelim
  • Kenarlarına yufka mekikleri dizelim.
  • Sarımsaklı sos ve salçalı sos dökerek servis yapalım.
Afiyetler Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Çok farklı bir tarif. Deneyeceğim. ellerinize sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Wow! Bunu görmemişim ben :( Çok güzelmiş. Bayıldım bu tarife. Kesinlikle deneyeceğim. Çok severim çünkü böyle yemekleri. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim,teşekkür ederim
      sevgilerimle...

      Sil
    2. Az sonra kıyma sos ile deneyeceğim :) Eminim çok lezzetli olacak. Tekrar ellerine sağlık :)

      Sil
  3. ilk defa duyduğum bir tarif ve çok lezzetli görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...