2 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı şeker
1 pk instant maya(10 gr)
aldığı kadar un
İçi için: Yarım su bardağı erimiş tereyağı,eğer tereyağı yoksa sıvıyağ da kullanabilirsiniz
1 küçük kavanoz zeytin ezmesi(yağı ve zeytin ezmesini karıştırın)
Yapılışı:
- Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın
- Maya şeker ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra mayalanmaya bırakın
- Kabaran hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezeler hazırlayın
- Her birini unlayarak merdane yardımıyla açın.
- Üzerine yağlı zeytin ezmesini sürün
- Hamuru rulo yapıp ortadan ikiye kesin
- Her bir parçayı burgu gibi sarın ve kendi etrafında dönderin.(Yani her bir bezeden 2 çörek elde etmiş olacaksınız.)
- Tüm bezelerinize aynı işlemi uygulayın.
- Tepsiye dizip en az yarım saat tepside mayalandırın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin.
Afiyet Olsun...
Zeytinli açmaları, poğaçaları çok seviyorum. Bu çörek de çok güzel görünüyor. Tam benim kahvaltılarıma göre :) Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler Denizcim,sevgiler...
SilIyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSil