Malzemeler:
2 adet yufka
Haşlanmış ve didilmiş tavuk eti
sarımsaklı yoğurt
tereyağlı salça sos
Mekikleri kızartmak için yağ
Yapılışı:
- Her bir yufkayı 32 parçaya bölelim
- Sigara böreği sarar gibi saralım ve minik mekikleri oluşturalım.
- Hazırladığımız mekikleri patates kızartması yapar gibi bol yağda kızartalım
- sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım
- Küçük bir tavada çok az tereyağıyla biraz biber salçalı sos yapalım
- Servis tabağının ortasına tavuk etlerini yerleştirelim
- Kenarlarına yufka mekikleri dizelim.
- Sarımsaklı sos ve salçalı sos dökerek servis yapalım.
Afiyetler Olsun...
Çok farklı bir tarif. Deneyeceğim. ellerinize sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilteşekkürler,sevgiler...
SilWow! Bunu görmemişim ben :( Çok güzelmiş. Bayıldım bu tarife. Kesinlikle deneyeceğim. Çok severim çünkü böyle yemekleri. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım benim,teşekkür ederim
Silsevgilerimle...
Az sonra kıyma sos ile deneyeceğim :) Eminim çok lezzetli olacak. Tekrar ellerine sağlık :)
Sililk defa duyduğum bir tarif ve çok lezzetli görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil