14 Mart 2015 Cumartesi

Tavuklu Mekik Mantı


 Malzemeler:
2 adet yufka
Haşlanmış ve didilmiş tavuk eti
sarımsaklı yoğurt
tereyağlı salça sos
Mekikleri kızartmak için yağ

Yapılışı:

  • Her bir yufkayı 32 parçaya bölelim
  • Sigara böreği sarar gibi saralım ve minik mekikleri oluşturalım.
  • Hazırladığımız mekikleri patates kızartması yapar gibi bol yağda kızartalım
  • sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım
  • Küçük bir tavada çok az tereyağıyla biraz biber salçalı sos yapalım


  • Servis tabağının ortasına tavuk etlerini yerleştirelim
  • Kenarlarına yufka mekikleri dizelim.
  • Sarımsaklı sos ve salçalı sos dökerek servis yapalım.
Afiyetler Olsun...

6 yorum:

  1. Çok farklı bir tarif. Deneyeceğim. ellerinize sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Wow! Bunu görmemişim ben :( Çok güzelmiş. Bayıldım bu tarife. Kesinlikle deneyeceğim. Çok severim çünkü böyle yemekleri. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim,teşekkür ederim
      sevgilerimle...

      Sil
    2. Az sonra kıyma sos ile deneyeceğim :) Eminim çok lezzetli olacak. Tekrar ellerine sağlık :)

      Sil
  3. ilk defa duyduğum bir tarif ve çok lezzetli görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...