11 Mart 2015 Çarşamba

Yalancı Lokma Tatlısı

Yiyenlerin öncelikle bildiğiniz lokma zannettikleri ve aslında yufkayla yapılan bir tarif olduğunu asla anlamadıkları çıtır çıtır,yerken keyif veren harika bir tatlı tarifi diyebilirim.Hamurla uğraşma derdi olmadan yufkayla yapabileceğiniz hem pratik hem de lezzetli üstelik kolay bir tarif.

Malzemeler:
2 adet yufka
1 su bardağı kadar pudra şekeri
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

  • Bir yufkayı ikiye katlayın
  • Uzun kısmından başlayarak sıkı bir rulo yaparak sarın.Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın
  • 1 parmak kalınlığında kesin
  • Kestiğiniz parçaları dik şekilde yan yana sıkışık olacak şekilde düz bir kaba dizin.
  • Üzerini çok aşmayacak şekilde su ilave edin
  • 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Kızartma tenceresinde yağı kızdırın
  • Yufka rulolarının elinizle fazla suyunu sıkın(hem bu sayede yuvarlak bir form kazanıyor)
  • Hemen yağa atın ve kızartın.Biraz fazla kızartabilirsiniz.Kıtır kıtır enfes oluyor.
  • Kızaran ruloları bir peçetenin üzerine alın ki fazla yağı gitsin.
  • Sıcakken hemen pudra şekerine bulayın.

Ben eklemedim ama bence pudra şekeriyle tarçınlı hali de süper olur diye düşünüyorum.Hatta çikolatalı hali bile nefis olur.Aklıma her türlü tatlandırabileceğim lezzetler geldi.Siz de sevdiğiniz lezzetlerle de tatlandırabilirsiniz bu nefis tarifi :)

Afiyetler olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Gerçekten çok değişik ve pratik bir tarif olmuş şulecim ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Fatma Ablacım,sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...