1 Küçük boy karnabahar
2 su bardağı et veya tavuk suyu
yeteri kadar su
3 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 orta boy soğan
tuz ve karabiber
Yapılışı:
- Tencereye tereyağını ve zeytin yağını ekleyin
- Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve pempeleşinceye kadar kavurun
- Pembeleşen soğanın üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
- üzerine et suyu veya tavuk suyunu ve yeteri kadar su ilavesiyle kıvamı açın
- Hızla karıştırın ve topaklanmasını önleyin.
- Çiçeklerine ayrılmış ve yıkanmış karnabaharları içine ekleyin
- Karnabahar yumuşayana kadar arada karıştırarak pişmeye bırakın
- Karnabaharlar yumuşayınca karışımı blendırdan geçirin.
- Süt ilave edip tekrar kaynamaya bırakın.
- Üzerine biraz tuz ve karabiber serpin.
- Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatın.
Afiyetler olsun...
Şulem hiç içmedim karnabahar çorbası..Karnabahar yemeyen kuzular için güzel bir seçenek...Karnabaharı birde böyle deneyeyim bakalım...:) Ellerine sağlık...Sevgiler..
YanıtlaSilaynen canım :) güzel yorumun için teşekkürler
Silsevgilerimle...