Merhabalar
Hafta sonu kahvaltı da sıcacık kat kat olmuş bir gözleme yemeye ne dersiniz.Kahvaltı masanızın parlayan yıldızı olacağına emin olabilirsiniz.Özelliklede çocuklarınız varsa kapışılmaması işten bile değil.Biz de eşimle büyük kızım kapıştı ama neyse:)
Ben bu gözlemenin hamurlarını aşağıda ki 1.resimde gördüğünüz şekillerde hazırlayıp dondurucuya atıyorum.Zaten resimde daha tam çözülmemişlerdi,bu şekilde yiyeceğimiz kadar çıkarıp çözülmesini bekliyorum.Çözülünce aynen şeklini koruyarak hemen üzerinden merdaneyle geçip biraz büyütüyorum ve tava da arkalı önlü pişiriyorum.İşte hepsi bu kadar.Hamurun malzemeleri ne gelince ;
Hamuru için: 1 kg un,1 tatlı kaşığı tuz,1tatlı kaşığı kuru maya,su
Hamuru yağlamak için margarin ya da tereyağı
Yapılışı: Kulak memesi kıvamında elimize yapışmayan bir hamur hazırlayalım.5 dk dinlendirelim.Hamur dinlenirken bir tavada margarin ya da tereyağını eritelim.Hamurdan avucunuzun içi kadar bezeler hazırlayın ve açın.Açtığınız hamurlara erittiğiniz yağı her tarafına gelecek şekilde sürün.Rulo yapıp kendi etrafında sarın.(yani gül böreği yapar gibi,zaten resmi de var.)Eğer hemen yapacaksanız buz dolabında en az 1 saat kadar beklemeli.Bir saat sonra resimlerde gösterdiğim gibi açıp arkalı önlü pişiriyoruz.Sonra yapıp dondurucuya koyacaksanız yine aynen bu şekilde üst üste gelmeyecek şekilde dondurucuya koyup,donduktan sonra üst üste koyup kaldırabilirsiniz.İstediğiniz zaman da çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz.Özellikle ani misafirleriniz için tam bir kurtarıcı niteliğinde.
Îçine harç konulup sarılabilirde gözlemeler.bunlarda çok güzel yaaa.çok pratik.ellerine sağlık.maşallah becerikli arkadaşım benim
YanıtlaSilteşekkürederim.beğendiğine sevindim.
SilTam bir marifet örneği bunu yapan kadın tamam demektir bizde gözleme denir çok severiz harika olmuş canım eline sağlık
YanıtlaSilgüzel yorumunuz için çok teşekkürederim.iltifat etmişsiniz.
Silİşte tam katmer tel tel ayrılanından bayılırım ben katmere ama olunca böylesi olucak,yanına tulum peyniri ve çay ooo :)
YanıtlaSilsenin minikler çok şanslı :)
bizde ramazan bayramı öncesi bir dolu katmer yapar büyüklerimiz,ramazan bayramı boyunca her kahvaltıda yenir :)
soğol canım güzel yorumun için.ne güzel bak bayramlarda yapılıyormuş.hep beraber yemenin de tadı bir başka olur.
SilEllerinize sağlık. Benim kayınvalidem de çok güzel yapar bu hamuru. Afiyet şeker olsun sizlere..
YanıtlaSilteşekkürler.sevgiler.
Silelıne sağlık cok guzel bır tarıf dondurucuy koymakta ıyı fıkır
YanıtlaSilsoğol.gerçekten öyle.hem pratik oluyor.
Silİade-i ziyarette geciktim kusura bakmayınız:-)
YanıtlaSilÇok lezzetli görünen tarifiniz çok güzel,
sevgilerimle,teşekkürler...
teşekkürler.hoşgeldiniz.
SilBence de kahvaltı masalarının hatta ikindi çaylarının parlayan yıldızı:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Dondurucuya atma fikrine bayıldım:)Bir çok şeyi koyarım ama katmeri düşünmemiştim,artık düşünücem,teşekkürler.
Sevgiler...
güzel yorumun için teşekkürler canım.beğenmene sevindim.sevgiler
Silevet cok lezzetli oluyor arkadasimin eline saglik bende onun sayesinde bu tur yiyecekleri yapmaya basladim destegi icin tesekkurler. (gectigimiz gunlerde kendisiyle bize yufka ve bazlama yaptik.super oldu market ekmegi almamaya basladik ) :-)
YanıtlaSilönemli değil canım.her zaman yardımcı olurum.sevgiler.
SilYaklasik iki sene önce yillar sonra tekrar gözleme yapayim dedim,eh iste oldu,nedense börek ve gözelemede iyi degilim,dondurucu iside hic aklima gelmedi dogrusu,cok iyi fikir,insan hergün hamurun basina gecemiyor cünkü,sizinkiside cok leziz olmus,afiyetler olsun bakalim,bizede tekrar denemek düstü!
YanıtlaSilHadi bakalım inşallah.deneyince sonucu bana da bildir.Ama bence bunu yaparsın.Belki açma işi biraz uğraştır sa da sonrası harika oluyor.Ben kurabiye hamurlarını bile atarım buzluğa.Misafirim geleceği zaman pratik oluyor.Hemen çözdür şeklini ver at fırına.oldu bitti işte.İki küçük kızım olunca böyle yapmaya mecburum.denemeni tavsiye ederim.sevgiler.
SilAma ben rejimdeyim ki..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
olsun rejimde olmadığın bir zaman yersin artık.İnşallah yaparım ben bir gün sana.sevgilerimle canım.
Silpişirdikten sonrada yağ sürüyormusunuz acaba
YanıtlaSilhayır sürmüyorum.Yağlı bir hamur olduğu için gerek kalmıyor.sevgiler
YanıtlaSilben bunu nasıl kaçırmışım :) ellerine saglık..
YanıtlaSilHarika
YanıtlaSil