21 Mart 2013 Perşembe
Çatal Çörek
Harika bir kurabiye çeşididir çatal çörek.Genellikle herkesin bildiği bu lezzetli kurabiye bir de benim arşivimde olsun istedim.İster ikili, ister üçlü yapılabilir.Hemen malzemelere geçeyim.
Malzemeler:
2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı dışına)
125 gr margarin(yumuşak)
1 yemek kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı: Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alalım.Şöyle bir elimizle karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyelim.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Biraz dinlendirelim.Hamurdan cevizden biraz daha büyüklükte parçalar koparıp uzunlamasına şeritler yapalım.'S' şekli verip uçlarından birleştirelim.Bu şekilde hazırladığımız hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp fırında 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Bu tarifi de komşun Gülcan abladan almıştım.Teşekkür ederim bu leziz tarif için.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mmm bende cok severım
YanıtlaSilbu kurabiyeye neden çatal demişler ki acaba ??
YanıtlaSilçatala benzer bi tarafı mı var
ben benzetemedim de :D
eline sağlık canım
aslında çatala benzer bir görüntü yapım aşamasındayken oluyor.belki de o sebebledir.ama son derece lezzetli bir kurabiye.denemenizi tavsiye ederim.sevgiler.
SilŞulecim tarifimi beğenip bloğunda yayınlamana sevindim.Ellerine sağlık nefis görünüyor çörekler ayrıca lezzetide yerinde olmuştur eminim.
YanıtlaSilevet çok lezzetli, olmuştu.soğol.sevgiler.
SilÖnceden çok yapardım bu çörekten.ama uzun zamandır yapmadım.burda görmesem unutmuşum bile.eline sağlık canım.unuttuğum lezzetleri hatırlatıyorsun.birde külah kurabiyenin kremasını bir gUn önceden akşam doldursam olurmu.sevgiler
YanıtlaSilYapmayalı uzun zaman olduysa eğer bence arayı daha fazla açmadan yap derim.Bence harika bir lezzet.Canım ben o şekilde denemedim.bir gün önce pişirip misafirimin geldiği gün doldurmuştum içini.Zaten kıtır kıtır oluyor kurabiye.Geceden doldurup buzdolabına koyarsan bişey olmaz sanırım.iç harcın sıcak olmasın.iyice soğuduktan sonra doldur.Birazda kıvamlı olsun.uç kısımlarını ceviz yada fındığa bulayabilirsin.Ben çekilmiş fındığa bulamıştım.Sayfaya o halini kreması kapanmasın diye koymadım ama gün masam da görüntüsü var arma motoruna gün masam yaz çıkar.ordan da görüntüsüne bakabilirsin.sevgileer.
SilCanım bunlar nefis olmuş eline sağlık eskiden çok modaydı
YanıtlaSilevet eski bir tarifmiş ama ben de bu sene öğrendim.lezzeti süper.sevgiler
Silçok severim, ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilsağol canım teşekkürler.
SilNefis görünüyor eline sağlık canım:)
YanıtlaSilsağol canım teşekkürler.sevgiler.
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilay ne güzel olur bunlar çayın yanına... bir lokma çörek, bir yudum çay.. ellerine saglık hamarat arkadasım...
YanıtlaSilsağol canım.yapmanı tavsiye ederim.çok güzel oluyor.
Silşulecim eline sağlık canım harika olmuş:)
YanıtlaSil