1 kg ayva
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1 limonun suyu
6-7 adet karanfil
Yapılışı:
Ayvaları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan küp küp doğruyoruz.
Tencereye 5 bardak su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan suya ayvaları ekleyip haşlamaya bırakıyoruz.
Haşlanıp yumuşayan ayvalara toz şeker ilave ediyoruz.Üzerine karanfilleri ekliyoruz.
Kıvamlaşıp rengi değişene kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alamaya yakın içine limon suyunu ekliyoruz.Bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Soğuduktan sonra kavanoza koyup buz dolabına kaldırıyoruz.
Ellerine sağlık gönül dostum.En sevdiğim reçellerden biridir ayva reçeli.Marifetlerini ve meziyetlerini merakla izlemekte ve beklemekteyim. :)
YanıtlaSilselam ve dua il kal canım...
Sağol canım,Allah razı olsun güzel sözlerin için.Sevgi ve muhabbetlerimle...
Silşulecim annem çok yapardı ayva reçelini. o biraz fazla kaynatmayı severdi. rengi biraz koyulaşırdı.seninki de harika görünüyor canım. rengini hiç kaybetmemiş.ellerine sağlık
YanıtlaSilEvet rengi de tadı da çok güzel oldu.Bu benim ilk denemen değil ama her defasında sonuç daha da güzel oluyor.Teşekkürler ablacım.
SilÇok güzelll yaaa :)
YanıtlaSilsağol canım :)
SilRecel nefis gozukuyor canim. Ellerine saglik. En kisa zamanda bende yapmaliyim. Annem yaparken cekirdeklerini de kullanirdi. rengi de cok guzel olmus. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilTeşekkürler canım.Tabii çekirdekleride kullanılabilir.Daha fazla renk verebilir ama belli bir süre sonra reçel, çekirdeğin etkisiyle joleleşmeye başlıyor.Ben o sebepten koymuyorum.
SilSevgilerimle...
ayvanin kullanim seklinden cok cekirdekleriyle ilgileniyorum ben bu ara,birsurude cekirdegim olur yapsammi ki bende:))
YanıtlaSileğer reçeli seviyorsanız,tam da ayva zamanıyken yapmanı tavsiye ederim.Nefis oluyor.Evet, aynı zamanda bir sürü çekirdeğin olur :)
SilEllerine sağlık :)
YanıtlaSilteşekkürler canım :)
Silsüper olmuş tam kıvamında ellerine sağlık sevgiyle kal :)
YanıtlaSilteşekkürler,sevgiler benden...
Siltamda ayva zamanı buda kış reçeli olur. bir öneri çekirdeğinden üç beş tanesini bıçakla kesip içine kaynarken atarsanız rengi daha kırmızı olur . birde çekirdeğinden jöle yapılır ufak bir bilgi size elinize sağlık canım
YanıtlaSilverdiğiniz bilgiler eminim bilmeyenler için çok faydalı olacaktır.teşekkürler,sevgiler...
SilEline sağlık canım Reçelin nefis olmuş rengide bayıldım sevgilerimle
YanıtlaSilteşekkürler, canım.sevgiler....
Silcanım ayvanın her şeyine bayılırım. Çekirdeklerini içine atmadan bu renk oluyormu, hiç denemedim çekirdeksiz.
YanıtlaSilTabiki canım Zaten benimki çekirdeksiz.Reçele bu rengi veren esasında ayvanın kabuklarıdır.Tarifimde de yazdığım gibi kabuklarını soymadan yapıyoruz.Bence dene ve gör derim ben :) teşekkürler,sevgiler...
Sil