28 Nisan 2015 Salı

Pastırmalı Yumurta

Malzemeler:
dilimlenmiş çemenli veya çemensiz pastırma
yumurta
tereyağı
isteğe göre biraz tuz

Yapılışı:
Tavaya öncelikle bir miktar tereyağı koyalım ve ocağın altını yakarak erimesini sağlayalım.Eriyen tereyağının üzerine pastırma dilimlerini ekleyelim.Çok kurutmadan kısa süre zarfı içinde pastırmaları arkalı önlü pişirelim ve üzerine yumurtaları kıralım.Yumurtayı hafif hafif tavanın içine çatal yardımıyla dağıtalım.Dilerseniz bu esnada biraz tuz ekleyebilirsiniz.Yumurtayı da çok pişirmeden ocaktan alalım.Eğer ekmek batırarak yemeyi seviyorsanız bu şekilde pişirmekte fayda var.Çok pişirince kuruyor ve o istediğiniz lezzeti yakalayamamış oluyorsunuz.

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...