21 Eylül 2013 Cumartesi

Kaşarlı simit

Hafta sonu kahvaltıda yapabileceğiniz nefis bir tarif geliyor.Kaşarlı simit...
Hatırlıyorum da lise dönemlerimde dershaneye giderken sabahları evden kahvaltı yapmadan çıktığım zamanlar olurdu.Canım annem her zaman erken kalkar ve sofrayı kurardı.Ama ben dershanemizin yanındaki o simit sarayına uğramadan edemezdim.Evde kahvaltı yaparsam bu sefer karnım tok olacağından o güzelim sıcacık simitlerden yiyemeyecektim.Tabii arada sırada sırf bu sebepten evde kahvaltı yapmazdım.Özellikle kaşarlı simit favorimdi.Şimdilerde evimde kendim yapıyorum.Ama o zamanlarda acaba bir gün ben de yapabilirmiyim diye hiç düşünmemiştim.
Ama düşünmeyipte yaptığım o kadar çok şey oldu ki.İyiki de yapmışım,iyiki de merak etmişim.Ve her zaman da bir şeyler yapmaya üretmeye devam edeceğim.Mutfağım,evimizin pastanesi,restoranı,cafesi...vs.Dışardan alınabilecek her şeyi evde de yapmaya çalışan biriyim.Bu da hem beni hem ailemi mutlu ediyor.Özellikle büyük kızım artık her şeyin bilincinde olduğu için(5,5 yaşında) bazen; anne ben senin yaptığın her şeyi çok seviyorum,çok güzel oluyooo, eline sağlık deyip mmm yaparak yiyor ya işte o anda  bütün dünyalar benim oluyor.Küçüğüm de 2 yaşında olan kızım, ablasından öğrenmiş cadım,o da eline sağlık diyor ama daha pek bilinçli olmadığı için o işin yeme kısmıyla ilgileniyor :)
İşte öyle...sizlere kendimle ilgili böyle ufak bir paylaşımda bulunmak istedim.Şimdi daha fazla uzatmadan tarifi vereyim.Malzemelerimiz evde simit yapımıyla aynı.Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde İstanbul Simidi yayınlamıştım.Malzeme listesini verdiğim linke tıklayıp görebilirsiniz..Bu sebeple sadece yapılışını aktarıyorum.

YAPILIŞI:
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz.
  • Merdaneyle biraz açıp ortasına doğranmış kaşar peyniri koyuyoruz.
  • İsteğe bağlı hamurun içine kaşarla beraber salam,sucuk,sosis de koyabilirsiniz.
  • Oval olacak şekilde kapatıyoruz
  • Önce pekmezli suya ardından kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik  fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Sevdiklerinize hazırlayacağınız sevgi dolu sofralarda sıcacık tariflere de yer vermeyi unutmayın ;)
Herkese mutlu hafta sonları diliyorum,sevgiyle kalın...



14 yorum:

  1. aynı sımıt sraydakınlerınde masallah sana sen nasıl gastromoni okumadın unlu bır ahcı olacağından emınım gene ıstanbula geldınmı bu yeteğını gelıstır bence tabı kızlarda kesın annesının kızı olur ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ablam,inşallah diyeyim.Güzel yorumun için çook teşekkür ederim.sevgi ve selamlar...

      Sil
  2. Tek kelime ile şahane...
    Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım.Sevgilerimle...

      Sil
  3. Hazırlardan hiç bir farkı yok.sanki onların nesi var.içlerinde bir sürü katkı maddesi.çocuklar bilinçlenince dışarda yapılan ile evdekinin farkını anlıyor.benimkilerde öyle.senin yaptığın daha güzel anne diyorlar.ellerine sağlık canım.şifa olsun.kuzuları öp benim için.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ablacım,kesinlikle öyle.Güzel yorumun için çok teşekkürler.sevgi ve muhabbetlerimle...

      Sil
  4. Bunlar harika kabarmışlar ellerine sağlık :)kaç tane çıktı bu malzemelerle?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gülşencim.İstanbul simitindeki malzemelerle aynı olduğu için 10-12 tane çıkıyor.Simit tarifimde belirtmiştim canım.

      Sil
  5. yorum yazdım gelmedi herhalde.. hamur işlerin çok güzel oluyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Ceydacım sadece bu yorumun vardı.Teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  6. Gerçektende çok güzel bir tarif hafta sonu misafirlerime yapıcam emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık aynı pastanedekiler gibi olmuş şulecim..tadıda eminim görüntüsü kadar güzeldirr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten öyle oldu.Çok lezzetliydi.teşekkür ederim Gülizcim.

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...