10 Kasım 2013 Pazar

ahududu şuruplu kek

Ahududu şurubu yaptığımı hatırlarsınız sanırım.Eğer hatırlamadıysanız veya merak ediyorsanız buraya tık tık lütfen...Şifalı ev yapımı şurubumdan kullanarak yaptığım nefis bir kek oldu.Sizler de aynı keki istediğiniz bir marmelatı kullanarak yapabilirsiniz.Kendimize çayın yanında yaptığım bir kekti.Küçük boy dikdörtgen borcama yapmıştım.Bu sebeple ölçülerimde küçük olacak.Eğer siz büyük boy borcama yapmak isterseniz 2 kat ölçü kullanmalısınız.
MALZEMELER:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
2-3 çay bardağı un
Yarım limon kabuğu rendesi
Üzerinin sosu için: İstediğiniz bir marmelat olabilir.

YAPILIŞI:
  • Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Sıvı yağ ve yoğurdu katıp çırpılmaya devam edilir.Kabartma tozu,vanilya ve un elenerek katılır bir kaşık yardımıyla karıştırılır.Üzerine rendelenmiş limon kabuğu eklenerek pişireceğimiz kalıba dökülür.180 derecede pişirilir.Fırından çıkarıp ılınmaya bırakılır.
  • Ilınan keke kalem ya da ilaç şırıngasıyla delikler açılır.Ben kızlarımın şurubunun içinden çıkan ilaç şırıngasını kullanmıştım.Üzerine özellikle de deliklerden içeriye girecek şekilde marmelat dökülür.Biraz beklenir.Kek marmelatı içine çekecektir.Daha sonra dilimleyerek servis edilir.

AFİTEY OLSUN...

6 yorum:

  1. Eline sağlık Şulecim ne güel bir kek olmuş hem leziz hem mis kokulu afiyetle canım

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, nefistir onun tadı. Ev yapımı ahududu şurubuyla hem de.

    YanıtlaSil
  3. Ne zamandır kek yapmadım. Güzel ve lezzetli bir kek tarifine benziyor. Malzemeleride öyle fazla değil. Az olsun öz olsun. Çabucak bitsin. Ellerine sağlık şulecim.sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ablacım.Ben de kendimize çayın yanında yapmıştım.Küçük boy borcama göre oluşturmuş olduğum bir tariftir.Fazla olmasın diyenler için ideal:) Teşekkürler,sevgiler ve selamlar...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...