22 Ocak 2015 Perşembe

Külah Krep

Genelde bloklarda kakaolu krepler muzlu rulo haliyle ve üzerine gezdirilen çikolatalı görünümüyle oldukça iştah kabartıcı görünüyor.Ben de hayal gücümün etkisiyle ortaya nasıl bir şey çıkarabilirim diye düşünürken aklıma bu minik külah krepler geldi.Zaten kızlarıma sıklıkla hazırlarım krep.Kakaolu krebi de çok seviyorlar. Kızım ' ANNE ARKADAŞLARIMA DA HAZIRLAR MISIN ' deyince ben de hazırladığım krepleri külah haline getirip içlerini şantiyle doldurdum.Ve ortaya harika bir lezzet çıktı.Miniklere afiyet olsun :) Bu nefis krepleri çocuklar için hazırladım ama biz hanımlar bu tarifi 5 çaylarımız da misafirlerimize ikram edebiliriz.Emin olun çok ilgi çekecektir ;)
Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
bir çimdik tuz
25 gr kakao
3 veya 3,5 yemek kaşığı kadar un
yarım çay kaşığı kabartma tozu
Süslemesi için: 1 poşet krem şanti, yarım su bardağı süt. Şantiyi sıktıktan sonra dilerseniz farklı pasta süsleriyle ve şekerlemelerle  süsleyebilirsiniz.Üzerine eritilmiş çikolata gezdirebilirsiniz.Yani hayal gücünüze göre süslemeleri çoğaltabilirsiniz.

Yapılışı:
  • Öncelikle yumurta,şeker ve tuzu çırpma teliyle çırpalım
  • Üzerine sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edelim
  • Kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim ve boza kıvamında bir karışım elde edelim.
  • Krep hamurunu bu şekilde hazır hale getirelim.(resimleri inceleyiniz)

  • Krepleri pişireceğiniz tavanızı önceden biraz ısıtıyoruz.Ben döküm tava kullandığım için yapışma sorunu olmadı.Ama tavanızın yapışacağından endişeleniyorsanız çok az yağlayın.
  • Asıl önemli olan kısma geliyoruz şimdi. Krep hamurunu bir yemek kaşığı kadar tavaya döküp çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde kaşık yardımıyla yuvarlak hareketlere yayıyoruz.
  • Kısa sürede pişeceği için dikkatle ve başından ayrılmadan biraz da hızlı olarak pişiriyoruz.Yani pişme süresi saniyeler içinde oluyor.Yoksa kurur.Buna dikkat ediyoruz.
  • Kreplerimiz zaten yumuşak olmalı.bunu görüntüden de anlayabilirsiniz.
  • Pişen krepleri tavadan alıp sıcakken yarım ay şeklinde kapatarak sadece yarısına kadar sıkarak hamuru sıkıştırıyoruz ki külah görüntüsü olsun.
  • Bu işlemi sıcakken yapmalıyız yoksa soğuyunca külah şeklini veremeyiz.
  • Burada dikkat etmeniz gereken nokta biraz hızlı ve külahları yaparken seri olmanız. Çünkü soğutmamanız gerekiyor.
  • Krepler külah şekliyle soğuduktan sonra önceden hazırladığınız şantiyle içlerini doldurup dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Aynı tarifi sade olarak da yapıp içine meyveli şantiler sıkıp meyve parçacıklarıyla da süsleyebilirsiniz.Yani bu tarifi pek çok formda uygulayabilirsiniz.

Asyadan Esintiler'e özgü orjinal bir tarif oldu :) Denemek isteyenlere kolay gelsin ve Afiyetler olsun...

ASYADAN ESİNTİLER'i Face adresinden takip edebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Farklı bir tarif. Güzel olmuş ellerinize sağlık. Ben de denemeyi düşünüyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Vaay bu tarif süper olmuş. Çok orjinale:) nerden aklına gelir böyle şeyler. Ellerine aklına sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) o la la diyesim geldi.Ha haha ha :) Alemsin Fatma abla.Teşekkürler,sevgilerimle...

      Sil
  3. canım ya ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor. bende deneyeceğim kısa sürede :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...