1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
YAPILIŞI:
- Derin bir kaba yumurtayı kırın.Üzerine süt ve sıvı yağ dökün.İyice çırpın.Üzerine un ve kabartma tozunu eleyip,ekleyin.Tuz ve şekerini de ekleyerek pürüssüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
- Küçük boydaki bir tavanın tabanını hafifçe yağlayın.Tavayı yüksek ateşte kızdırın.Daha sonra ocağın altını kısın.Pankek harcından yarım kepçe alıp,tavaya dökün.Kenarları toparlanıp, üzeri göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin.15-20 saniye kadar da diğer tarafını pişirin.
- Eğer küçük boy tavanız yoksa orta boy bir tavada hamuru fazla yaydırmadan pişirebilirsiniz.
Manzaralar dayanılır gibi değil. reçel+kaymak birlikteliği müthiş. Tam da diyetle boğuşurken karşıma bunun çıkması acaba kaderin bana bir oyunu mu? :)))) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilevet diyetteyken böyle manzaralara dayanmak çok zor.teşekkürer
SilEllerine sağlık harika görünüyorrrr :))
YanıtlaSilbayılırım pankeke çok güzel ve pratik bir tarif olmuş. Pankek fırında olurmu acaba
YanıtlaSildenemek lazım,bilemiyorum canım.Ama tavadaki gibi güzel olmaz sanırım.Teşekkürler.
Silamnda aman gelde yeme kızlar bayılmıstır ellerıne sağlık
YanıtlaSil:) ah bi de Haleyi görseydin.Bıçakla kesip yemeye çalışması tam bir tiyatroydu.teşekkürler.
SilGüzel bir tarif Şule. Daha önceden tarifini hiç görmemiştim. Sanırım bunu yabancılar daha çok yapıyor. Bizde o kadar yaygın değil. Senin verdigin ölçüde resimdeki gibi 3 tanemi çıkıyor. Ama görüntüsü muhteşem. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEvet avrupa yada amerikalı yabancıların geleneksel kahvaltılarıdır pankek.Benim de kızlarım sever özellikle.Eşimde bu tarzda sever.Ben zaten tatlı niyetine yaparım.Kahvaltıya pek yaptığım söylenemez.Ablacım bu tariften en az 6 tane çıkıyor.Denemeni tavsiye ederim.Teşekkürler,sevgiler...
Silyarin kahvalti icin yapayim insallah. bnde bayiliyorum kaymak ve cilek receli bulusmasina:) ellerine saglik canim :)
YanıtlaSilo zaman şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.Teşekkürler,sevgiler...
Sil