500 gr dana işkembe
2 yemek kaşığı tere yağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
tuz ve karabiber
su
Üzeri için: Tere yağı ve kırmızı toz biber
Sosu için: Sirke, limon ve sarımsak
Yapılışı:
- İyice temizlenmiş olan işkembeyi el büyüklüğünde parçalara kesip düdüklüye alalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim.Biraz da tuz ekleyip 45 dk pişmeye bırakalım.
- Pişen işkembeleri suyunun içinden alıp minik minik doğrayalım.
- Başka bir tencereye tere yağ ve sıvı yağ koyalım.Yağ eriyince içine unu ilave edelim,unun kokusu çıkana kadar kavuralım
- Kavrulan una işkembenin haşlama suyunu ilave edelim ve hızla karıştıralım ki topaklanma olmasın.
- Kaynamaya bırakalım.Kaynara çıkınca içine doğradığımız işkembeyi ilave edelim.Üzerine biraz karabiber serpelim.Tuzu yeterli gelmezse biraz daha tuz ilave edebilirsiniz.
- Çorbanın kıvamı koyu gibi olursa kaynar su ilave edebilirsiniz.
- Bir kaç taşım kaynayınca altını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
- Servis tabağına aldığımız çorbaya sirke, limon ve ezilmiş sarımsaktan oluşmuş sos ilave edelim.
- Ayrıca üzerine tere yağıyla hazırlamış olduğumuz kırmızı toz biberli sostan gezdirelim ve servis edelim
AFİYET OLSUN....
mmm çok severim rahmetli annem terbiyelisini yapardı ne yerdim. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim ablacım.Terbiyelisi de ayrı bir güzel olur tabii.İnşallah yapıp ekleyeceğim onu da.
SilSevgiler...
bunuda basardın ellerıne sağlık senın elınden hıc bır sey kurtulmaz hamarat sulem
YanıtlaSilkendimi bildim bileli yaparım ben :) çok severiz. Teşekkürler,sevgiler...
Silcanım ben bunu bebişlere de içiriyorum bayılıyorlar ellerine sağlık aynı hazırlıyoruz demekki :)) buna çok sevindim
YanıtlaSilaa ne güzel benimkiler içmiyor malesef ama eşim ve ben çook severiz.teşekkürler canım
Sil