27 Haziran 2014 Cuma

Frambuazlı Dondurma


 Malzemeler:
2,5 bardak süt
2 paket krem şanti
1 su bardağı şeker
1 paket krema(200 ml)
200-250 gr kadar frambuaz

Yapılışı:
Derin bir kaseye sütü, şantiyi ve şekeri alalım.Kıvama gelene kadar yaklaşık 5-8 dk çırpalım.Daha sonra kremayı ilave edip biraz daha çırpalım.Frambuazı dilerseniz çatalla ezebilir ya da blendırdan geçirebilirsiniz.Ama ben yukarıda da belirttiğim gibi meyve tanecikleri damağa gelsin diye çatalla eziyorum.Püre haline getirdiğimiz meyveyi çırptığımız karışımın içine ekleyerek tekrar çırpalım.Kapaklı bir kaba alıp dondurucuya kaldıralım.1 gün bekletirsek eğer daha güzel sonuç alırız.
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...