Yeşil domates
Kelek
Acur
bir miktar lahana yaprağı da eklenebilir
1 baş sarımsak
2 su bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı limon tuzu
4-5 yemek kaşığı kalın tuz
su
Yapılışı:
- Tüm malzemeyi dilediğimiz büyüklüklerde kesip bidona dolduralım.
- Aralara sarımsak ve limon tuzunu serpiştirmeyi unutmayalım.
- Bidonu doldurunca üzerine sirkeyi ilave ederek kalan kısmını suyla dolduralım.
- Bidondaki sirkeli suyu dikkatli bir şekilde derin bir kaba boşaltalım ve tuzunu ekleyerek tuz eriyene kadar karıştıralım.
- Tuzunu mutlaka kontrol edin.Eğer tuz oranı dilinizi ısırıyorsa olmuş demektir.
- Bu suyu tekrar bidona boşaltalım ve üzerine dilerseniz lahana yaprakları ekleyerek bidonun kapağını kapatalım ve turşunun yapımını sonlandıralım.
- Serin ve karanlık bir yere kaldıralım.Yaklaşık 2 hafta içinde turşumuz olacaktır.
Ellerine sağlık canım harika görünüyor, vallahi canım çekti
YanıtlaSilTeşekkürler Emelcim :) sevgiler...
SilPaylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSilBahçeşehir Evden Eve Nakliyat
Sarıyer Evden Eve Nakliyat
Ataşehir Evden Eve Nakliyat
Üsküdar Evden Eve Nakliyat
Çekmeköy Evden Eve Nakliyat
Bakırköy Evden Eve Nakliyat
Şişli Evden Eve Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Evden Eve Nakliyat