yarım kg pırasa
2 orta boy havuç
1 orta boy soğan
yarım kahve fincanı pirinç
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
yarım limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker
damak zevkinize göre biraz tuz
1,5 bardak su
Yapılışı:
- Pırasalar temizlenir.Uçtaki yeşil kısımları kesilir.(O kısımları koymuyoruz)
- Uzunlamasına baklava dilimleri gibi 2-3 parmak uzunluğunda kesilir.Suyun içerisine atılır.
- Yemeklik doğradığımız soğan ve zeytinyağı pişireceğimiz tencereye alınır ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
- Havuçları da verev doğrayalım ve soğanlara ekleyerek biraz daha kavrulur
- Suyunu süzdürdüğümüz pırasaları bu malzemenin üzerine eklenir
- 15 dk kadar bu şekilde pişirilir.
- Daha sonra tencerenin kapağı açılır.Üzerine 1,5 bardak kadar su ilave edilir.
- Pirinç, şeker, tuz ve limon suyu da ilave edilerek orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder