11 Kasım 2014 Salı

Zeytinyağlı Pırasa


Malzemeler:
yarım kg pırasa
2 orta boy havuç
1 orta boy soğan
yarım kahve fincanı pirinç
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
yarım limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker
damak zevkinize göre biraz tuz
1,5 bardak su

Yapılışı:
  • Pırasalar temizlenir.Uçtaki yeşil kısımları kesilir.(O kısımları koymuyoruz)
  • Uzunlamasına baklava dilimleri gibi 2-3 parmak uzunluğunda kesilir.Suyun içerisine atılır.
  • Yemeklik doğradığımız soğan ve zeytinyağı pişireceğimiz tencereye alınır ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
  • Havuçları da verev doğrayalım ve soğanlara ekleyerek biraz daha kavrulur
  • Suyunu süzdürdüğümüz pırasaları bu malzemenin üzerine eklenir
  • 15 dk kadar bu şekilde pişirilir.
  • Daha sonra tencerenin kapağı açılır.Üzerine 1,5 bardak kadar su ilave edilir.
  • Pirinç, şeker, tuz ve limon suyu da ilave edilerek orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...