17 Nisan 2015 Cuma

Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi


Köftesi için :
500 gr orta yağlı kıyma
1 küçük yumurta
1 çay bardağı galeta unu veya yarım ekmek içi de kullanabilirsiniz.
1 adet rendelenmiş veya çok minik doğranmış olarak kuru soğan
2-3 diş rendelenmiş sarımsak
yarım tatlı kaşığı kadar tuz
karabiber
kırmızı toz biber
kimyon

Köfteleri sarmak için 3-4 adet yufka veya lavaş

Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 dolu yemek kaşığı salça
1 talı kaşığı biber salçası(dilerseniz eklemeyebilirsiniz)
2 su bardağı sıcak su
tuz(salçanız tuzsuzsa biraz ekleyebilirsiniz)

Servis için:Yoğurt

Yapılışı:

  • Köfte malzemesini bir kaba alın,bütün malzemeyi yoğurun ve dolapta dinlendirin
  • Dinlenen köfteleri resimde gördüğünüz gibi şekil verip fırın kabına dizin

NOT: Köftelere şekil verirken sıvıyağ kullanabilirsiniz.Burada dikkat etmeniz gereken nokta köfteyi çok inceltmeden biraz kalın yapmalısınız.Ayrıca ben kullanmadım ama yapışma riskini göze alamıyorsanız fırın kabının altına mutlaka yağlı kağıt sermenizi öneririm.

  • Bu şekilde hazırladığınız köfteleri önceden ısıttığınız fırında 15-20 dk kadar pişirelim
  • Pişen köfteleri fırından alalım.Biraz ılınmasını bekleyelim.
  • Tezgaha yufkayı serelim.Ortadan ikiye keselim
  • Geniş kısmına köfteleri yerleştirelim.
  • Kenar kısımları da içe doğru katlayarak sıkıca sarın
  • Sardığınız dürümü verev şeklinde üç parmak eninde kesin
  • Tekrar tepsiye yerleştirip üzerleri kızarana kadar pişirin
  • Bu arada hemen sosu hazırlayın
  • Tereyağını sos tenceresine koyup kızdırın,içine salçaları ilave edip kavurun.Suyu ekleyerek akıcı kıvamda olmasını sağlayın.
  • Beytileri fırından çıkarınca üzerine gezdirin.
Servis önerisi olarak yanında bulgur pilavını tavsiye ederim.Ben bulgur pilavıyla beraber beytileri tabağa yerleştirip üzerine yoğurt ve sos dökerek servis yaptım.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...