2 yumurta,
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz ve aldığı kadar un
kıyması için: 350 gr kıyma,1 adet soğan,tuz,karabiber,1 çay kaşığı kırmızı toz biber
üzeri için: sarımsaklı yoğurt, 2yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı biber salçası (ben yapmadım ama güzel olur,siz yapabilirsiniz)
- YAPILIŞI:
- Öncelikle hamuru hazırlayalım.
- Yumurta tuz ve suyu yoğurma kabına alalım.Ununu koymadan elimizle yumurtalar dağılana kadar karıştıralım.
- Sonra yavaş yavaş unu ekleyerek sert bir hamur yoğuralım.Mantı hamuru biraz sert olmalı ve iyice özleşene kadar yoğurulmalı.
- Bu ölçüden ben portakal büyüklüğünde 4 beze yaptım.Bezeleri en az 5-10 dk dinlendirelim.
- Bu arada kıymayı hazırlayalım.
- Soğanları minik küpler halinde doğrayıp tuzunu ve baharatlarını katalım.Kıymayı elimizle biraz yoğuralım.
- Hamuru unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde açalım
- Yuvarlak bir kalıp ile parçalar keselim.Eğer yuvarlak kalıbınız yoksa küçük boy çay bardağının ağız kısmını kullanarak kesebilirsiniz.
- İçini biraz dolduracak şekilde iç harcını koyalım.
- Alt kısmından başlayarak saç örgüsü şeklinde kapatalım.
- Tuzlu kaynayan suda haşlayıp süzdürelim.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyelim
- Sos tenceresinde hazırladığımız tereyağlı salçalı sosu da üzerine gezdirerek servis yapalım.
Mantının her çeşidini çok severim. Böyle değişik kapama yöntemlerini becerebilsem keşke. Gerçi videonu izledim, çok güzel açık bir şekilde görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım benim,teşekkürler,sevgiler...
Sil