17 Nisan 2015 Cuma

Çerkez Mantısı

MALZEMELER: 
2 yumurta,
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz ve aldığı kadar un

kıyması için: 350 gr kıyma,1 adet soğan,tuz,karabiber,1 çay kaşığı kırmızı toz biber 

üzeri için: sarımsaklı yoğurt, 2yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı biber salçası (ben yapmadım ama güzel olur,siz yapabilirsiniz)
  • YAPILIŞI:
  • Öncelikle hamuru hazırlayalım.
  • Yumurta tuz ve suyu yoğurma kabına alalım.Ununu koymadan elimizle yumurtalar dağılana kadar karıştıralım.
  • Sonra yavaş yavaş unu ekleyerek sert bir hamur yoğuralım.Mantı hamuru biraz sert olmalı ve iyice özleşene kadar yoğurulmalı.
  • Bu ölçüden ben portakal büyüklüğünde 4 beze yaptım.Bezeleri en az 5-10 dk dinlendirelim.
  • Bu arada kıymayı hazırlayalım.
  • Soğanları minik küpler halinde doğrayıp tuzunu ve baharatlarını katalım.Kıymayı elimizle biraz yoğuralım.
  • Hamuru unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde açalım
  • Yuvarlak bir kalıp ile parçalar keselim.Eğer yuvarlak kalıbınız yoksa küçük boy çay bardağının ağız kısmını kullanarak kesebilirsiniz.
  • İçini biraz dolduracak şekilde iç harcını koyalım.
  • Alt kısmından başlayarak saç örgüsü şeklinde kapatalım.
  • Tuzlu kaynayan suda haşlayıp süzdürelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyelim
  • Sos tenceresinde hazırladığımız tereyağlı salçalı sosu da üzerine gezdirerek servis yapalım.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Mantının her çeşidini çok severim. Böyle değişik kapama yöntemlerini becerebilsem keşke. Gerçi videonu izledim, çok güzel açık bir şekilde görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...