Malzemeler:
2 su bardağı erişte
karışık garnitür (bezelye,havuç) ben kendim hazırladım ama vaktiniz yoksa hazır konserve
kullanabilirsiniz
konserve mısır
kornişon turşu
yeşil soğan, dereotu, taze nane
sosu için:sarımsaklı yoğurt ve mayonez
Yapılışı:
- Erişteyi haşlayalım ve süzdürelim, biraz zeytinyağıyla harmanlıyalım ki birbirine yapışmasın ve sonra soğumaya bırakalım.
- Üzerine garnitür,mısır ve minik doğranmış turşuları ilave yapalım
- Yeşillikleri incecik kıyıp ilave edelim
- Sosu hazırlayalım ve üzerine döküp tüm malzemeyi harmanlayalım.
- Salatamız servise hazır
Afiyetler Olsun...
- Malzemelerin miktarını misafir sayınıza göre artırıp veye azaltabilirsiniz.
Girmeyeyim bu bloga diyorum ama gözüm takılıyor ya :) Blog fotondaki 2. tatlıya takıldım. ne ki o ?
YanıtlaSil:) tam anlamdım.Hangi tatlı acaba?
YanıtlaSilhani en üstte bardakların içinde olan . kadayıflı muhallebi mi o :( yoksa başka nefis birşey mi ?
Sila evet :) kadayıflı muhallebi o.
Sil