Malzemeler:
4 adet Levrek
tuz
Sosu için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
1 silme çay kaşığı karabiber
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
10-12 dal maydanoz
Yapılışı:- Öncelikle iyice temizlenmiş olan levreklerin içini dışını güzelce tuzlayıp fırın tepsisine alalım.Dilerseniz tepsinizin altına yağlı kağıt serebilirsiniz.
- Balıkların üzerine bıçakla çizikler atalım
- Bir kasenin içine zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyerek karıştıralım
- Son olarak içine ince kıyılmış maydanozları da ekleyelim.
- Hazırlamış olduğumuz bu karışımı balıkların içine dışına iyice yedirelim
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirelim
- Bunu tüm balık tariflerimde belirtiyorum,yine belirteceğim.Balığı asla fazla pişirmeyin.Aksi taktirde kurur ve lezzetini kaybeder.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder