2 su bardağı baldo pirinç
1 küçük kavanoz hazır garnitür(vaktiniz varsa havuç,patates ve bezelyeden oluşan garnitürü kendiniz hazırlayabilirsiniz)
1 adet küçük boy soğan
8-10 dal ince kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
2 su bardağı su + 1 su bardağı tavuk suyu
tuz
Yapılışı:
- Öncelikle pirinci sıcak suyla ıslatalım, yarım saat bu şekilde bekletelim.
- Pirinci yıkayalım suyunu süzelim
- Garnitürleri yıkayalım suyunu süzelim
- Pilav tenceresine tereyağını ve zeytinyağını koyalım
- Minik minik doğradığımız soğanı ilave edip soteleyelim.
- Pembeleşen soğanın üzerine pirinci ekleyelim ve biraz kavuralım
- Üzerine tavuk suyunu ve suyu ilave edip biraz da tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektiği an üzerine garnitürleri ilave edelim biraz karıştıp ve pilavımızı pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
- Ilınan pilava ince kıyılmış dereotunu ilave ederek pilavı harmanlayalım ve servise hazır hale getirelim.
Afiyetler olsun...
Çok severim.. Hele bir de dereotu var ki... Muhteşem..:)
YanıtlaSilaynen :)
SilÇok güzel görünüyor...Ellerine sağlık...
YanıtlaSilsağol canım
Sil