Kahvaltılık tarifler

Kurut, Keşli omlet yapımı

Başlık,kimilerinize belki tanıdık belki de farklı gelecek ama Bişkekdeki arkadaşlarıma kesin tanıdık gelecek.Bizde Bolu yöresinde bulunan Keş peynirinin burada küçük küçük toplar halinde hazırlanmışı diyebilirm.Eminim Bolulular hemen bilmiştir.Bilmeyenler için Keş peynirinden ve buradaki Kurut ekşisinden biraz bahsedeyim.

Keş peyniri tabiri caizse taş gibi bir peynir türüdür.Kimileri peynir demez ama ben öyle diyorum.Nasıl yapıldığını merak edenler için hemen kısaca anlatayım.

Kurut ya da Keş peyniri nasıl yapılır: Yoğurda bolca tuz katılır ve karıştırılır.Temiz bezlerin içine dökülerek suyu iyice süzdürülür.Süzme yoğurt kıvamına gelen yoğurda şekil verilerek bol güneş alan yerde açık havada kurutulur.İşte bu kadar basit bir yöntemle yapılıyor.

Aslında bunu evde ben kendim bile yaparım ama Bişkek bunlarla dolu.Her yerde kurut satılıyor.Her an rahatlıkla bulmak mümkün.Bu sebeple bizde hazır almıştık.Yalnız biz, az tuzlu olanından aldık.Özellikle Bişkekteki arkadaşlar yapmak ya da denemek isterseniz bunlar tuzluluk oranlarına göre satılıyor.Az tuzlu olanından almanızı tavsiye ederim.Yoksa yumurta bile onun tuzunu almaz ve omlet çok tuzlu olur.Birde buranın insanı hatta bizim arkadaşlar bile bu  kurutları çerez gibi yiyorlar.Ama ben bu halini çok sevdim ve Türkiye de Keş peyniri olanlar bu şekilde yapımını bilirler.Bilmeyenlere de denemelerini öneriyorum.Bunu nereden öğrendiğime gelince,bundan bir kaç sene evvel Boluya gitmiştik.Eşimin doğduğu yere.Akçakoca doğumlu kendisi.İşte o zaman orada öğrenmiştim.Geçenlerde kahvaltıya ne yapsam diye düşünürken aklıma kurut ekşisi geldi.Birde buranın kurutuyla deneyeyim, nasıl olsa aynı şey diye düşünüp yaptım.Ve sonuç mükemmel oldu. Hemen sizlere nasıl yaptığımı resimleriyle anlatayım:

Malzemeler:
10 adet kurut yada bir miktar keş
1 bağ maydanoz
5-6 adet yumurta 
yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
  • Üstteki resimde kurutları ve rendelenmiş halini göstermiştim.Öncelikle işe kurutları rendelemekle başlıyoruz
  • Rendelenen kurutu derin bir kabın içine alıp üzerine çırpılmış yumurta ve ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz.Tüm malzemeyi harmanlıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağı koyuyoruz.Biraz kızdırıyoruz.
  • Üzerine karışımı ekliyoruz,altını arada kontrol ediyoruz.Kızarmışsa tavanın içindeyken üçgen şekillerde kesip,bir spatula yardımıyla çevirerek üstte kalan yüzünü de kızartıyoruz.
  • Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Belki sizler için farklı bir kahvaltı alternatifi olabilir.Keş peyniriyle ve  kurut ekşisiyle tanışmamış olanlar bu sayede tanımış olurlar.Herkese iyi pazarlar diliyorum.
sevgi ve selamlar...




Patatesli Kabak Mücveri

Merhaba sevgili blok dostları.İki gündür kabaklı tariflerden gidiyorum ama biliyorsunuz yaz sebzelerinin zamanı yavaş yavaş geçiyor.Bu sebeple ben de sizler için ister kahvaltıda ister 5 çaylarınızın yanında hazırlayabileceğiniz lezzetli bir mücver tarifi vermek istedim.

Malzemeler:
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet yumurta
4-5 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dere otu
4-5 kaşık un
tuz ,karabiber,toz kırmızı biber
Kızartmak için:Sıvı yağ
Yapılışı: Öncelikle patates ve kabağı rendeleyin.Derin bir kabın içine alın.Yeşilliklerini de incecik kıyıp ekleyin.Yumurtayı ve unu ekleyin.Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip harmanlayın.Tavaya biraz yağ koyun ve kızdırın.Hazırlamış olduğunuz karışımdan birer kaşık koyup arkalı önlü kızartın.
Afiyet olsun...



Isırgan otlu omlet
Merhabalaar...
Öncelikle herkese iyi hafta sonları diliyorum.Dağalardan topladığımız bu şifalı otun faydalarını size anlatmakla bitiremem.Bu sebeble ben en iyisi omletini yapıyım da onu anlatayım dedim :)  Arkadaşlar,biliyorsunuz ısırgan otu her derde devadır.Tüm hastalıkların şifa kaynağıdır.Nehir kenarlarında yetişir.Kırgızistan da nehirler çok.Gezi postlarımdan beni takip edenler bilir.Bizde dağa su almaya çıktığımız zamanlarda toplamıştık.Ben de hem böreğini yaptım hem de omletini yaptım.Ama öncelikle omlet tarifim geliyor ardından börek tarifim gelecek.
Biraz elimi çarpsa da önemsemedim.İnceden inceden ellerim sızladı.Ama onun da şifası olduğundan artık ona katlandım.Şimdi nasıl yaptığımı anlatayım:
Bir gün öncesinden bol suyla yıkayıp sirkeli su da beklettim.Daha sonra suyunu iyice süzdürdükten sonra doğradım.

  1. Tavaya biraz sıvı yağ koyup bol soğanla kavurdum.Yani ıspanaklı harç yapar gibi hazırlıyoruz.
  2. Üzerine tuzunu ve baharatlarını ekleyip çırptığımız yumurtaları kırıp pişmeye bırakalım.
İşte sonuç yukarıdaki resimden de anlayacağınız gibi nefis ve şifalı bir omlet.Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.
SEVGİLER...



Tere yağında kızartılmış,
maydanozlu patates

Merhabalar sevgili blogcanlar
Enfes bir patates tarifine ne dersiniz.Hem de tere yağında kızarmış.Üzeri maydanozlarla şenlenmiş.Ben bu şekilde tavuk yemeğinin yanına garnitür olarak yapmıştım.İsterseniz kahvaltıda bile yapabilirsiniz.Bu arada resimde gördüğünüz köy tavuğudur.Onun tarifide bu yayından sonra gelecek.Şimdi size hemen kısaca nasıl yaptığımı anlatayım:

Yapılışı: Patatesleri elma dilimi şeklinde doğruyoruz.Tavaya tere yağını koyup eritiyoruz.Patatesleri tuzlayıp üzerine ekliyoruz.Birazda karabiber serpiyoruz.Arada çevirerek kızarmaya bırakıyoruz.Ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanoz ekliyoruz.
AFİYET ŞİFA OLSUN...




Kurutulmuş sebze kavurması

Merhabalar
Yaz geldi ama ben kurutttuğum sebzelerin tadından vazgeçemiyorum.Zaten kuru sebzelerin lezzeti bir başka olur.Eğer sizin de kurutulmuş sebzeleriniz varsa kahvaltıya yapabileceğiniz harika bir kızartma tabağı sizi bekliyor.Hafta sonu ailecek yapılan kahvaltıların zevki ve keyfi başka olur.Eminim böyle bir tabakla daha da güzel olur:)

Yapılışına gelince: Kurutulmuş sebzeleri(patlıcan,kabak ve biber) haşlayıp süzdürdükten sonra Tencereye biraz sıvı yağ koyup biraz da biber salçasıyla beraber sebzeleri soteliyoruz.Tuzunu ekleyip kızarana kadar sotelemeye devam ediyoruz.Patates kızartması ve sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
Herkese mutlu ve keyifli hafta sonları diliyorum.




Kaygana

Günaaaydın...
Hadi kahvaltıya şöyle lezzetli mi lezzetli bir kagana yapmaya ne dersiniz.Yeşil soğanınız,yumurtanız ve yağınız varsa işlem tamam demektir.Gerisi zaten afiyetle yemeye kalıyor.

Bir bağ yeşil soğanı tıpkı salataya doğrar gibi doğrayalım.Tavaya biraz sıvı yağ ve biraz tereyağı koyup eriyen yağa doğradığımız yeşil soğanları katıp yeşilliğini fazla öldürmeden biraz yumuşayana kadar soteleyelim.4 adet yumurtayı ayrı bir kapta biraz tuz atıp çırpalım ve soğanın üzerine dökelim.Tıpkı omlet yapar gibi pişirelim.Üzerine pul biber serpip servis edelim.
Farklı ot çeşitleri kullanılarak da yapılabilen kayganayı biz bu şekilde de çok seviyoruz.Denemenizi tavsiye ederim.
Mutlu ve huzurlu bir hafta sonunuz olması dileğiyle,sevgiler... 




Yoğurtlu yumurta

Yumurtanın en güzel hallerinden birisi desem kısaca nasıl olur acaba.Yumurtayı yoğurtla yememiş olan arkadaşlar.Bunu muhakkak deneyin derim.Daha önce de bahsetmiştim ben Erzurumluyum diye.Bizim orada çılbır yapılır.Yumurtayı tuzlu suya kırıp pişirirler ve aynı böyle yoğurtlayıp,üzerine tere yağı yakıp dökerler.Erzurum da kahvaltıların kralıdır çılbır.İnşallah onu da bir gün yapıp yayınlıyacağım.Ama bu tarif bizim evde yıllardır yapılan bir tariftir.Aslında kolay çılbır da diyebiliriz.Erzurum usulu yapmaya cesareti olmayanlar bu şekilde de yapabilirler.

Öncelikle kişi sayınıza göre yumurta haşlıyoruz.Haşlanan yumurtaları servis tabağına doğruyoruz.Üzerine tuz,kara biber ve isterseniz biraz pul biber de atabilirsiniz.Hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz.Biraz da tere yağı yakıp üzerine gezdiriyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.




Yumurtalı Çiriş Otu Kavurması


 Merhabalar değerli izleyenler
Çiriş otu tariflerime devam ediyorum.Bir-iki gün önceki postta  çiriş otu yemeği tarifi vermiştim..Şimdi de sırada Yumurtalı Çiriş Otu Kavurması var.Dediğim gibi zamanı neredeyse geçmek üzere olan bu otun ne kadar şifalı olduğundan bahsetmiştim.Nisan ayı bu otun zamanıdır.Sonrasında olmaz ve ömrü çok kısadır.Şifa niyetine yaptığım yumurtalı çirişi de kahvaltıda yemiştik.Lezzeti harika oldu.Biraz da acılı yapmıştım.Eşim de çok severek yedi.İsterseniz nasıl yaptığımı kısaca anlatayım.Zaten oldukça basit ve bir o kadar da lezzetli.


Malzemeler: 
2 adet orta boy soğan
yarım kg çiriş otu,
sıvıyağ,tuz,karabiber,toz kırmızı biber,pul biber,
2 yumurta.

Yapılışı: Öncelikle iyice yıkadığımız otları küçük küçük doğruyoruz.Ardından tavaya biraz sıvı yağ döküp üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyerek pempeleşene kadar kavuruyoruz.Üzerine çiriş otunu da ekleyip tavanın kapağını kapatıp otun biraz kendini bırakıp çökmesini bekliyoruz.Otlar kendini çekince orta ateşte kavuruyoruz.Tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz.Son olarak yumurtayı içine kıracak kadar otun aralarına boşluklar oluşturup yumurtayı kırıyoruz ve dağıtmadan pişmesini bekliyoruz.Sonrasında porsiyonluk olarak servis ediyoruz.
NOT: çiriş otlu gözleme tarifi de gelecek.izlemeye devan edin arkadaşlar.sevgilerimle:)




Bazlamadan pizza yapımı

Merhabalar sevgili blogcanlar,
Hafta sonuna yapabileceğiniz pratik bir pizza tarifine ne dersiniz? Bazlamayla yaptığım ve sevgili annemden bana geçen bu pratik tarifi annem bize sıkça yapardı.Bazen bazlamayı çok yapınca,bir kısmını da biz pizzayı çok seviyoruz diye böyle yapardı.Sadece tek farkla ben üçgen dilimlere bölerek yaptım.Annem genelde ortasından açarak yuvarlak şeklini muhafaza ettirerek yapardı.(sonuçta yine kescez dimii ama:)Hatta böyle pratiğinde pratiği oldu:) Bloğumda bazlama tarifi var ama ben tekrar koymayı düşünüyorum.Merak ediyorsanız,kategori listesinden Hamur İşleri bölümünden bakabilirsiniz

 Gelelim tarife.Resimlerde de gördüğünüz gibi ben 2 adet bazlama kullandım.16 parça dilim çıktı.

Sosu için: Ben kıştan hazırladığım domates sosunu kullandım.Domates sosu olmayanlar 2-3 adet kadar rendelenmiş domates kullanabilirler.1 yemek kaşığı domates salçası,tuz,karabiber,biraz da sıvı yağ
Malzemeleri için: Kaşar peyniri,salam sucuk,mısır ve kırmızı biber kullandım.Siz dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
NOT: sevgili hanımlar,ben kaşar peynirini her zaman pizzanın altına muhakkak serpiştiriyorum ki,malzemeler üzerine yapışıp yerken ya da keserken dağılmasın diye.Sizin görmeniz açısından resimlerde üzerine tekrardan koymamıştım.Ama isterseniz malzemenin üzerine de serpiştirebilirsiniz


Herkese bolluk ve bereket içinde huzurlu,bol keyifli ve bol güneşli hafta sonları diliyorum.




Yumurtalı patates salatası


Merhabalar sevgili blogcanlar,
Hafta sonu kahvaltıda yapabileceğiniz güzel bir salata tarifi geliyor.Aslında oturmalarınızda bile yapabileceğiniz oldukça lezzetli bir salata diyebilirim.Ben genelde kahvaltıda yaparım.Böyle kahvaltılık salata türlerini ben çok seviyorum.Neyse fazla uzatmadan tarife geçeyim.Herkese bol güneşli hafta sonları diliyorum.

Malzemeler: Haşlanmış patates,haşlanmış yumurta,kıvırcık dereotu,maydonoz,nane,yeşil soğan,tuz,karabiber,pulbiber,zeytin yağı ve yarım limon suyu.

*malzemeleri doğrayıp baharatlarını yağını ve limonunu katıp harmanlayalım.herkese afiyet olsun.




Bol Yeşillikli Yumurta Salatası

Selam olsun canı gönülden bloğumu takip edenlere,güzel yorumlarını esirgemeyenlere.Bloğumu oluşturalı kısa bir süre olmasına rağmen ben gidiş hattan oldukça memnunum.Tabi ki bu yine sizlerin sayesinde.Paylaşımlarda bulunmak,faydalı olduğunu bilmek ayrı bir keyif veriyor insana.Rabbim kimsenin emeklerini boşa çıkarmaz inşallah.Yeter ki samimiyetle ve canı gönülden olsun yaptığımız herşey.Kolay zor diye ayrılmasın el emekleri göz nurları.Bunları söylerken şu garipsediğim yemek programlarındaki tuhaf eleştirileri göz önüne alarak söylüyorum.Çok fazla detaya girmicem.Zaten herkes ne olduğunu biliyordur.Emeğe saygı göstermek bu kadar zor olmamalı bence.Allahın bize sunduğu nimetleri bizler değerlendirebiliyorsak eğer ne mutlu bu işi yapanlara diyorum ve tüm blok arkadaşlarıma sonsuz saygılarımı iletiyorum.
    Benim için güzel bir hafta geride kaldı ve çarçabucak haftasonu geldi.Umarım sizler içinde öyle olmuştur.Yine bu hafta sonu kahvaltıda yapabileceğiniz harika bir tarif yolluyorum sizlere.Bizim favori kahvaltı salatamızdır.Hemen malzemeleri vereyim

Malzemeler:kıvırcık,maydanoz,dereotu,yeşilsoğan,haşlanmış yumurta,tuz,karabiber,toz kırmızı biber,pul biber,zeytinyağı ve limon.

Yapılışı:Öncelikle yumurtaları haşlıyoruz,yeşillikleri doğruyoruz,Yumurtaları da doğruyoruz.Tuzunu ve baharatlarını da katıyoruz limon sıkıyoruz ve zeytin yağını da döküp karıştırıyoruz.Her hangi bir oran vermedim.Kişi sayısına göre yumurtalarınızı haşlayıp yine ona göre yeşilliklerini doğramanız yeterli olacaktır.Miktar size kalmış.

NOT: Bişkek'te çoktan cumartesi oldu.Kırgızistanla Türkiye arasında 4 saat zaman farkı var.O nedenle herkese iyi hafta sonları diliyorum.Sevgileer..



ETLİ YUMURTA

İşte kahvaltılık harika bir omlet tarifi daha geliyor.Aslında bunu kavurmayla da yapabilirsiniz.Ama ben minik minik doğradığım et parçalarını kızartarak yaptım.nefis oldu



Biraz yağda çevirdiğiniz etleriniz piştikten sonra üzerine istediğiniz baharatları ve tuzunu da ekleyin.Sonra çırpılmış yumurtaları da ilave ederek pişmeye bırakın.Kolay ve pratik bir tarif olduğu için oran vermedim.Siz dilediğiniz oranda yapabilirsiniz.


patatesli yumurta veya patatesli omlet



Hafta sonuna kahvaltı da patatesli yumurta yapmaya ne dersiniz? Çok bilindik bir tarif olmasına rağmen bizim evde vazgeçilemeyen bir kahvaltı türü.Eşim ve kızlarım da severek yiyorlar.Sizlerle de bu güzel omleti paylaşmak istedim.Tarifine geçmeden bütün kadınların dünya kadınlar gününü kutluyorum.Sevgiyle kalın...

Malzemeler: 2 tane patates,3 adet yumurta,sıvı yağ,tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı: Küp küp doğradığımız patatesleri önce biraz sıvı yağ koyduğumuz bir tavada çevirerek pişiriyoruz.Tuzunu da ekliyoruz.Üzerine çırpılmış yumurtayı döküp pişmeye bırakıyoruz.Baharatlarını serpip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Herkese neşeli ve bol güneşli hafta sonları diliyorum.




SUCUKLU PİZZA

Yine bu hafta sonu kahvaltıda yapabileceğiniz harika bir pizza tarifi geliyor.Ev Yapımı Ürünlerle hazırladığım (ev yapımı sucuk ve konserve domates sos)bu lezzetli  pizzanın bir farkı da hamurunun ince ve tereyağıyla lezzetlenmiş olması.Eşim ve ben tabanı kalın olan bir pizzayı malesef yiyemiyoruz.Kızlarım da bu şekilde çok seviyor. Size vereceğim hamurun ölçüleri, orta büyüklükteki bir tepsi için tam geliyor.Hafta sonuna özel bir kahvaltı hazırlamak istiyorsanız,'haydi pamuk eller hamura!'deyip malzemelere ve yapım aşamasına geçiyorum. 

Hamuru İçin Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

Üstünün malzemeleri
  • Bir çorba kasesi kadar domates sos
  • 1 yemek kaşığı salça(salçayı sosun içine karıştırıp içine biraz tuz,karabiber,kekik ve isterseniz bir diş sarımsakla sosunuzu lezzetlendirebilirsiniz.Domates sosu olmayanlar salçayı biraz açıp içine 1-2 tane soyulmuş domates rendeleyebilirler.Aynı şekilde lezzetlendirebilirler.)
  •  mısır,çekirdeksiz siyah zeytin,küp küp doğranmış kırmızı biber,kaşar peynir,tereyağı ve sucuk.



Yapılışı: Öncelikle hamuru hazırlayalım.Hamurun malzemelerini bir kaba alalım ve maya eriyene kadar elimizle karıştıralım.Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.Pizzayı yapacağımız tepsinin tabanını bol tereyağıyla yağlayalım.Mayalanan hamurun havasını alıp biraz yoğurup tepsiye alalım ve elimizle tepsiye eşit şekilde yayalım.Yağın etkisiyle hamur zaten kolaylıkla açılacaktır.sırasıyla üzerine malzemeleri koyalım.


1- sosu hamurun üzerine yayalım
2- her tarafını kaplayacak şekilde rendelenmiş kaşar peyniri serpelim
3- kırmızı biberi serpiştirelim
4-mısırı serpiştirelim
5- zeytini serpiştirelim
6- sucukları dilimleyip üzerine dizelim
Önceden ısıtılmış fırına verelim.Çıkmaya yakın tekrar üzerine kaşar peyniri serpiştirelim.İşte bitti bile.Pişerken çıkardığı harika kokularla sizi cezbedecek olan bu nefis pizzayı umarım sizler de beğenerek yapar ve yersiniz.




YUMURTALI KURUTULMUŞ FASULYE 

KAVURMASI
MERHABALAR!
Herkese hayırlı hafta sonları diliyorum.Umarım bir hafta sonunu daha mutlu ve eğlenceli geçirirsiniz.Yine bu hafta sonuna kahvaltıda yapabileceğiniz lezzetli bir tarif daha Yumurtalı Kurutulmuş Fasulye Kavurması sizleri bekliyor.Bu lezzetli tarifi fasulye kurunuz yoksa,tazesiyle ya da derin dondurucudaki fasulyeyle de yapabilirsiniz.Aynı zamanda 5 çaylarınızda yapabileceğiniz  bir tarif olma özelliğini de taşıdığını söyleyebilirim.Ben oturmaların dışında eşim sevdiği için kahvaltıda yaptım.Kolay bir tarif olduğu için yapım aşamalarını fotoğraflamadım.Sizlerle direk servis halini paylaşıyor ve tarifine geçiyorum.     
MALZEMELER: 
fasulye kurusu
1 adet orta boy soğan
3 tane yumurta
tereyağı ve sıvı yağ
tuz,karabiber,pulbiber

YAPILIŞI: Öncelikle kurutulmuş fasulyeleri güzelce fazla ezilmeden haşlayalım.Tavamıza  biraz tereyağı ve sıvıyağ koyalım.Isınan yağın üzerine küp doğradığımız soğanları koyup soteliyelim.Soğanların üzerine fasulyeyi ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.Bu sırada tuzunu ve baharatlarını ekleyelim.Ayrı bir tavada yumurtaları biraz sıvıyağla pişirip kavrulan fasulyenin üzerine dökün ve harmanlayın.Birazda bu şekilde kavrulan fasulyeniz artık servise hazır hale gelmiştir.

NOT: Buradaki püf nokta aslında yumurtalar.Yumurtayı kavrulan fasulyenin üzerine kırarsanız,karıştırırken bulamaç haline gelir ve görüntüsü de hiç hoş olmaz.Ben bu tarz yumurtalı tarifleri genelde yumurtayı ayrı bir tavada pişirerek yaparım.Zaten bulamaç gibi görünen bir yemeği de yiyemem.Bu sebeple size de bu püf noktayı vermeden geçmek istemedim.Deneyecek olanlara kolay gelsin.SEVGİ VE SAYGIYLA... 



Kıyma Dolgulu Omlet
Merhabalar,
Herkese hayırlı ve keyifli hafta sonları diliyorum.Bu hafta sonu, yine kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetiyle güne dinç ve enerjik başlamanızı sağlayacak,aynı zamanda benim eşim için hazırladığım omlet çeşitlerinden sadece biri olan bu güzel tarifi, sizlerle paylaşamadan geçemeyeceğim.Genelde neyi nasıl yapabilirim diye düşünen ben böyle orjinal bir omlet daha çıkardım.Diğer omlet çeşitlerimi de kahvaltı günlerinde ara ara sizlerle paylaşacağım.Hemen malzemelerini ve yapım aşamasını aktarayım:

Malzemeler:
4 yumurta
1 top kıyma(200 gr kadar)
2 yemek kaşığı tere yağı
1 adet orta boy soğan
yarım demet maydonoz
tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı: İşe öncelikle kıymayı kavurarak başlamalıyız.Tavaya iki kaşık tere yağını koyup eritelim.Küp doğradığımız soğanı biraz soteleyip,üzerine kıymayı koyup kavuralım.Tuzunu ve baharatlarını atalım.Kavurduktan sonra altını kapatıp biraz soğumasını bekleyelim.İnce doğradığımız maydonozları ilave edip karıştıralım.İç harcımız artık hazır.4 yumurtayı bir kasenin içinde iyice çırpalım,biraz tuz atalım.Yumurtaya fazla tuz koymanıza gerek yok.Kıymanın tuzu ve baharatları yumurtanın lezzetine zaten etki edecek.Genişçe bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip hafif kızdırın.Kızan yağa bir çırpıda yumurtanızı dökün.Krep yapar gibi yaydırın. Fazla pişirmeden,üst kısmı hafiften sulu iken harcı üzerine yaydıralım.Bunun sebebi kıymaların yumurtaya yapışmasıdır,bu sayede kıyma dağılmamış oluyor.Resimlere dikkatle bakarsanız kıvamının nasıl olması gerektiğini daha iyi anlarsınız.Bu şekilde biraz daha piştikten sonra,tahta spatula ve kaşık yardımıyla dikkatlice rulo yapalım.Biraz da bu şekilde kızaran omleti servis tabağına alalım ve keserek sıcak sıcak servis yapalım. 



SUCUKLU MENEMEN

Merhaba sevgili hanımlar.Bu hafta sonu sizlere kahvaltıda yapabileceğiniz tarifler sunmak istedim.Arada sırada böyle kahvaltılık tariflerimi sizlerle paylaşacağım.Cumartesi günü soğanlı yumurta vardı.Bugün de yine kendi yaptığımız sucukdan ve yazdan yaptığım konserve menemeni kullanarak  lezzetli bir sucuklu menemen tarifiyle buluşalım istedim.Sucuğu ve konserve menemeni merak edenler tarifleri ev yapımı doğal ürünler ve kışlıklar bölümüne tıklayarak kategori listesinde bulabilirler.İhtiyacımız olan malzemeler zaten belli.Bir de benimki gibi elinizin altında konserve menemen varsa bu lezzetli tarifi yapma süreniz yalnızca 5 dk'nızı alır.Yumurtayı sevmeyenler bu tarifi yumurtasız da yapabilirler.Gelelim yapımına:

YAPILIŞI: Öncelikle doğradığınız sucukları tavada biraz kızartın.Üzerine konserve menemeni ekleyin ve biraz da tuz gezdirin.Kaynadıktan sonra üzerine yumurtaları kırın.Yumurtaları fazla karıştırmadan pişmeye bırakın.Yumurtaları içerisinde fazla karıştırınca bulamaç gibi oluyor ve görüntüsü de hoş olmuyor.Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin.



Soganlı Yumurta
Soğanlı yumurta bizim çok sevdiğimiz lezzetli bir kahvaltı çeşididir. Yapımına gelince 1 tane büyük boy soğanı büyük küpler halinde doğruyoruz.Tavaya 2 kaşık tere yağı ve birazda sıvı yağ ekleyip soğanları soteliyoruz. Rengi dönen soğanlara biraz tuz atıp yarım çay bardağı kadar su ekliyoruz.Biraz da bu şekilde pişen soğanların üzerine 3 ya da 4 yumurta kırıyoruz.fazla karıştırmadan sadece yumurtaları dağıtarak pişmeye bırakalım.Üzerine karabiber ve pul biber serpelim.İsteğe göre rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz.Ben serpmiştim.Lezzeti daha güzel oldu.Yemeyip denemek isteyenler için farklı ve lezzetli bir tarif.

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...