22 Mart 2013 Cuma

Katmer, tel tel olan gözleme yapımı


Merhabalar 
Hafta sonu kahvaltı da sıcacık kat kat olmuş bir gözleme yemeye ne dersiniz.Kahvaltı masanızın parlayan yıldızı olacağına emin olabilirsiniz.Özelliklede çocuklarınız varsa kapışılmaması işten bile değil.Biz de eşimle  büyük kızım kapıştı ama neyse:)


Ben bu gözlemenin hamurlarını aşağıda ki 1.resimde gördüğünüz şekillerde hazırlayıp dondurucuya atıyorum.Zaten resimde daha tam çözülmemişlerdi,bu şekilde yiyeceğimiz kadar çıkarıp çözülmesini bekliyorum.Çözülünce aynen şeklini koruyarak hemen üzerinden merdaneyle geçip biraz büyütüyorum ve tava da arkalı önlü pişiriyorum.İşte hepsi bu kadar.Hamurun malzemeleri ne gelince ;

Hamuru için: 1 kg un,1 tatlı kaşığı tuz,1tatlı kaşığı kuru maya,su
Hamuru yağlamak için margarin ya da tereyağı


Yapılışı: Kulak memesi kıvamında elimize yapışmayan bir hamur hazırlayalım.5 dk dinlendirelim.Hamur dinlenirken bir tavada margarin ya da tereyağını eritelim.Hamurdan avucunuzun içi kadar bezeler hazırlayın ve açın.Açtığınız hamurlara erittiğiniz yağı her tarafına gelecek şekilde sürün.Rulo yapıp kendi etrafında sarın.(yani gül böreği yapar gibi,zaten resmi de var.)Eğer hemen yapacaksanız buz dolabında en az 1 saat kadar beklemeli.Bir saat sonra resimlerde gösterdiğim gibi açıp arkalı önlü pişiriyoruz.Sonra yapıp dondurucuya koyacaksanız yine aynen bu şekilde üst üste gelmeyecek şekilde dondurucuya koyup,donduktan sonra üst üste koyup kaldırabilirsiniz.İstediğiniz zaman da çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz.Özellikle ani misafirleriniz için tam bir kurtarıcı niteliğinde.

24 yorum:

  1. Îçine harç konulup sarılabilirde gözlemeler.bunlarda çok güzel yaaa.çok pratik.ellerine sağlık.maşallah becerikli arkadaşım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürederim.beğendiğine sevindim.

      Sil
  2. Tam bir marifet örneği bunu yapan kadın tamam demektir bizde gözleme denir çok severiz harika olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumunuz için çok teşekkürederim.iltifat etmişsiniz.

      Sil
  3. İşte tam katmer tel tel ayrılanından bayılırım ben katmere ama olunca böylesi olucak,yanına tulum peyniri ve çay ooo :)
    senin minikler çok şanslı :)
    bizde ramazan bayramı öncesi bir dolu katmer yapar büyüklerimiz,ramazan bayramı boyunca her kahvaltıda yenir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soğol canım güzel yorumun için.ne güzel bak bayramlarda yapılıyormuş.hep beraber yemenin de tadı bir başka olur.

      Sil
  4. Ellerinize sağlık. Benim kayınvalidem de çok güzel yapar bu hamuru. Afiyet şeker olsun sizlere..

    YanıtlaSil
  5. elıne sağlık cok guzel bır tarıf dondurucuy koymakta ıyı fıkır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soğol.gerçekten öyle.hem pratik oluyor.

      Sil
  6. İade-i ziyarette geciktim kusura bakmayınız:-)

    Çok lezzetli görünen tarifiniz çok güzel,
    sevgilerimle,teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Bence de kahvaltı masalarının hatta ikindi çaylarının parlayan yıldızı:)
    Ellerine sağlık canım.
    Dondurucuya atma fikrine bayıldım:)Bir çok şeyi koyarım ama katmeri düşünmemiştim,artık düşünücem,teşekkürler.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumun için teşekkürler canım.beğenmene sevindim.sevgiler

      Sil
  8. evet cok lezzetli oluyor arkadasimin eline saglik bende onun sayesinde bu tur yiyecekleri yapmaya basladim destegi icin tesekkurler. (gectigimiz gunlerde kendisiyle bize yufka ve bazlama yaptik.super oldu market ekmegi almamaya basladik ) :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önemli değil canım.her zaman yardımcı olurum.sevgiler.

      Sil
  9. Yaklasik iki sene önce yillar sonra tekrar gözleme yapayim dedim,eh iste oldu,nedense börek ve gözelemede iyi degilim,dondurucu iside hic aklima gelmedi dogrusu,cok iyi fikir,insan hergün hamurun basina gecemiyor cünkü,sizinkiside cok leziz olmus,afiyetler olsun bakalim,bizede tekrar denemek düstü!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım inşallah.deneyince sonucu bana da bildir.Ama bence bunu yaparsın.Belki açma işi biraz uğraştır sa da sonrası harika oluyor.Ben kurabiye hamurlarını bile atarım buzluğa.Misafirim geleceği zaman pratik oluyor.Hemen çözdür şeklini ver at fırına.oldu bitti işte.İki küçük kızım olunca böyle yapmaya mecburum.denemeni tavsiye ederim.sevgiler.

      Sil
  10. Ama ben rejimdeyim ki..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun rejimde olmadığın bir zaman yersin artık.İnşallah yaparım ben bir gün sana.sevgilerimle canım.

      Sil
  11. pişirdikten sonrada yağ sürüyormusunuz acaba

    YanıtlaSil
  12. hayır sürmüyorum.Yağlı bir hamur olduğu için gerek kalmıyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  13. ben bunu nasıl kaçırmışım :) ellerine saglık..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...