22 Mayıs 2015 Cuma

Garnitürlü Pilav


Sade pirinç pilavıyla bir türlü yıldızı barışmayan ben, iş böyle alengirli pilavlara gelince yemeye doyamıyorum.Tabiiki en fazla 3 kaşık olmak şartıyla ;) Ramazan da yaklaşıyorken böyle tarifleri aklınızın bir köşesine ekleyin derim. En azından sade pirinç pilavı yapmak istemezseniz bu da bir alternatif olabilir.
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
1 küçük kavanoz hazır garnitür(vaktiniz varsa havuç,patates ve bezelyeden oluşan garnitürü kendiniz hazırlayabilirsiniz)
1 adet küçük boy soğan
8-10 dal ince kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı riviera  zeytinyağı
2 su bardağı su + 1 su bardağı tavuk suyu
tuz 

Yapılışı:
  • Öncelikle pirinci sıcak suyla ıslatalım, yarım saat bu şekilde bekletelim.
  • Pirinci yıkayalım suyunu süzelim
  • Garnitürleri yıkayalım suyunu süzelim
  • Pilav tenceresine tereyağını ve zeytinyağını koyalım
  • Minik minik doğradığımız soğanı ilave edip soteleyelim.
  • Pembeleşen soğanın üzerine pirinci ekleyelim ve biraz kavuralım
  • Üzerine tavuk suyunu ve suyu ilave edip biraz da tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çektiği an üzerine garnitürleri ilave edelim biraz karıştıp ve pilavımızı pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
  • Ilınan pilava ince kıyılmış dereotunu ilave ederek pilavı harmanlayalım ve servise hazır hale getirelim.
Afiyetler olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

4 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...