1 Nisan 2013 Pazartesi

Sadrazam Lokumu


Yine çok bilinen ve yapılan lezzetinden vazgeçemeyeceğimiz bir tatlı çeşididir.Hakikaten de yumuşacık ve lokum gibi bir kek oluyor.




Oldukça bereketli bir tatlı.epeyce çıkıyor.Ben bu tatlıyı eşimin arkadaşları geldiği zaman yapmıştım.Epey oldu ama anca sıra geldi.Tariflerim çok birikiyor.Hangisini yayınlayacağımı şaşırıyorum.Neyse ben en iyisi tarife ve yapım aşamasına geçeyim.
KEK İÇİN MALZEMELER: 
yumurta büyükse 3 küçükse 4 yumurta
10 kaşık un
10 kaşık şeker
yarım çay bardağı su
kabartma tozu ve vanilya
Yapılışı: Önce yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.daha sonra su,un,k.tozu  ve vanilyayı koyup iyice çırpın.Resimde de gördüğünüz gibi yağlı kağıt serili bir tepsiye dökün ve fırında 170 dercede pişirin.
*kek piştikten sonra biraz ılınınca kare dilimlere kesin ve her bir kare dilimini de arasından tekrar kesip ikiye ayırın.

şimdi gelelim lokumları oluşturma aşamasına
*1.resimde gördüğünüz gibi içinin kreması,keki ıslatmak için bir kase kadar süt,dilimlenmiş muz dilimleri ve keki bulamak için hindistan cevizi gerekli.Ben içinin kremasını hazır pasta kreması kullandım.acelem vardı da:)Siz isterseniz kendiniz yapabilirsiniz.
*2.resimde kekin iç kısmına kremayı sürüp muz dilimi koyup rulo yapıyoruz.
*3.resimde süte buluyoruz.
*4.resimde hindistan cevizine buluyoruz
*5.resimde işte lokumumuz olduuu:)


Herkese afiyet bal şeker olsun efendim...

20 yorum:

  1. Ellerinize sağlik enfes bir tatlı olmuş,sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. Şulecim yine çok lezzetli bir tatlı yapmışsın.kendim yapmadım ama arkadaşta bir defa yemiştim.bir tepsi kekten kaç adet çıkıyor canım.eline sağlık.sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım.teşekkür ederim.32 tane çıkarıyorum ben.yapım aşamasında koyduğum resimlere dikkatle bakarsan ortalama büyüklükteki bir fırın tepsisi için.önce 16 dilime ayırıyorum.Her dilimi tekrar arasından kesip iki parçaya ayırıyorsun.

      Sil
  3. eline sağlık canım nefis ve değişik bir tarif sanırım bende yaparım yakında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler.özellikle kalabalık misafire birebir.

      Sil
  4. Ne kadar güzel olmuş eline sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir lezzet bu :) çok da güzel anlatmışsın canım..Ellerine sağlık

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. ben bu tarifi yapardım ama adının bu olduğunu bilmiyordum, öğrenmiş oldum :)) süper bir tat o kadar severim ki yumuşacık ve leziz. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa öyle mi? öğrenmenize katkım olduğu için mutlu oldum.sevgiler:)

      Sil
  7. elıne sağlık sulecım usenmeden detaylı anlatım ıcın tsk

    YanıtlaSil
  8. Lokum gibi olmuş dediğin gibi cnm :)Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. seviyorum bunu
    ellerine sağlık güzel olmuş

    YanıtlaSil
  10. Benim bildiğim sadrazam lokumunda kek ve muz yoktu:)
    Değişik geldi acaba keki süte batırınca ıslaklık oluyormu ki tabi denemek lazım.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Siz acaba afyon lokumuylamı karıştırdınız.Bazen ona da bu adı verenler oluyor.Evet muz olması şart değil ama ben koydum.isteyen koymayabilir.Sütün içinde bekletmiyoruz sadece arkalı önlü batırıp çıkarıyoruz.Bu işlemde keke bir yumuşaklık veriyor.Yani lokum gibi ifadesi ordan gelse gerek.Bence kesinlikle denemeli ve google arama motorundan aramanızı tavsiye ederim.Yorumunuz için teşekkürler.sevgiler..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...