11 Haziran 2014 Çarşamba

Karamelize Portakallı Ballı Un Helvası


Malzemeler:
250 gr tere yağı
2 bardak un

Şerbeti için:
1+1/3 su bardağı şeker(500 gr)
1/2 su bardağı bal
4 su bardağı süt
1 su bardağı kırılmış ceviz

Portakalı Karamelize etmek için:
1 bardak şeker
3 adet portakal

Tereyağını tencereye alıp eritiyoruz.İçine 2 bardak un ilave edip kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz.Bu arada süt ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz.1-2 taşım kaynayınca içine bal ilave edip altını kapatıp karıştırarak balın da erimesini sağlıyoruz.Kavrulmakta olan unun kokusu çıkıp rengi dönmeye başlayınca cevizi ilave edip 1-2 dk daha kavurup sıcak şerbeti çok dikkatli bir şekilde tencereye boşaltıyoruz.Kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar 2-3 dk pişirip altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Karamelli portakallı bölüm için şekeri tavaya alıp kısık ateşte eritiyoruz içine dilimlediğimiz portakalları alıp ters yüz ederek bir kaç dakika pişiriyoruz.Daha sonra düz bir tabağa alıp kullanmak için hafif ılınmasını bekliyoruz.
Son olarak portakal dilimlerinin üzerine helvayı yerleştirip servise sunuyoruz.

2 yorum:

  1. daha ne olsun elıne sağlık sulecım

    YanıtlaSil
  2. çok entellektüel bir tarif olmuş :)) yani portakal soslu tavuk gibi böyle havalı

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...