1 litre süt
bir çay bardağı baldo pirinç(100 gr)
1,5 bardak şeker(300 gr) bence 1 bardak kafi geliyor.
1 paket vanilya
tarçın
Yapılışı:
Sütün içine pirinci yıkamadan ekleyip kısık ateşte pirinçler iyice patlayana ve nişastasını bırakana kadar pişiriyoruz.Arada sırada karıştırmayı unutmayalım ki pirinçler dibine yapışmasın.Pişen pirince şekeri ilave edip bir iki taşım daha kaynatıp vanilya ekleyerek altını kapatıyoruz.
Hafifçe soğuyana kadar tencerede bırakıp sonrasında kaselere alarak üzerine tarçın serperek servis yapıyoruz.
Ahh ben hep nişasta eklerim. Aradaki farkı bilmiyorum ama daha lezzetli olur gibime geldi. Bilmiyordum aslının böyle olduğunu. Birgün deneyeceğim. Teşekkürler bu tarif için.
YanıtlaSilNişastasız yapıldığını hiç duymamıştım,yaptığınız yemekler o kadar güzel duruyor ki eminim tatları da o kadar güzeldir....elinize sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık. Mübarek Berat gecemizi kutlar, dualarımızın kabul olmasını dilerim. sevgilerimle...
YanıtlaSil