Malzemeler:
500 gr kuşbaşı koyun veya dana eti
2 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz karabiber ve kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Öncelikle tencereye sıvı yağı alalım ve biraz kızmasını bekleyelim.Kızan yağa etlerimizi bırakarak yüksek ateşte hızla çeviriyoruz.Bu yöntemle etleriniz yumuşacık oluyor ve daha kısa sürede pişiyor.
- Rengi dönene etleri tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.Arada kontrol etmeyi ihmal etmeyelim.
- Etler pişerken soğanları piyazlık doğrayalım.
- Artık pişen ve kızarmaya yüz tutan etlere hemen tuz ve baharatları ilave ediyoruz.
- Ardından soğanları ilave ederek soteleme işlemine devam ediyoruz.
- Soğanları çok ödürmeden biraz dişe gelecek şekilde etlerle beraber soteleyip kebabımızın altını kapatıp servise alıyoruz.
Afiyet olsun...
ımm harika görünüyor,olsa da yesek ellerine sağlık.......
YanıtlaSilteşekkürler canım ;)
SilEllerine sağlık Şulecim, kebap nefis görünüyor.
YanıtlaSilellerıne sağlık enfes bır tarıf nasıl sılıp supurulmesınkı
YanıtlaSilTeşekkürler Selma ablacım :) sevgiler...
Silet yemeklerine bizim evde kimse hayır demez valla, ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtapcım :)
SilNefis görünüyor şulem.tam bir Ramazan lezzeti.eline sağlık canım
YanıtlaSilHer şey mükemmel görünüyor ellerinize sağlık. benim iki sorum olacak;
YanıtlaSil1- Süt reçeli nedir, nereden temin edebiliriz?
2- peynir yapmak için doğal süt gerekmez mi? pastörize sütlerle ne kadar başarı sağlanır?
teşekkür ediyorum ve hakkınızı helal edin tariflerinizi kullanacağım galiba öyle görünüyor.