Malzemeler:
8-10 adet orta boy iri patlıcan(misafir sayınıza göre patlıcanların sayısını arttırabilirsiniz)
yarım kilo dana koyun karışık çift çekim yağlı kıyma
tuz, karabiber, kırmızı toz biber
2-3 diş sarımsak
biber ve domates
Yapılışı:
- Öncelikle kıymayı hazırlayalım.İçine tuzunu ve baharatlarını ilave edip rendelenmiş sarımsak ekleyelin ve yoğuralım.
- Güzelce yıkayıp kuruladığımız patlıcanları alacalı soyalım
- Patlıcanın boyutuna göre kopmayacak şekilde 4-5 kesik yapalım
- Aralara hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan yerleştirelim.
- tepsiye dizelim ve üzerine domates ve biberler yerleştirelim.
- Üzerine herhangi bir sos yapıp dökmüyoruz.Tamamen kendi lezzetiyle sulanarak pişiyor.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patlıcanlar lokum gibi olana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
harika bir yemek olmuş, eline sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler canım :)
SilHarika bir lezzet gercekten,bende cok seviyorum,sadece ben dilimleyip aralarina koyuyorum,bu sekilde daha pratik,eline saglik canim...
YanıtlaSilteşekkürler canım :)
SilSulecim eline saglık hayatımmm inanılmaz leziz görünüyor :))
YanıtlaSilteşekkürler canım :)
Silİnanılmaz bir tarif hem de patlıcanla. Hemen not aldım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler :)
SilEllerine sağlık canım arkadaşım. Nasıl lezzetli görünüyor anlatamam. Afiyetler olsun size. Sevgilerimle...:))
YanıtlaSilPatıcana et her daim yakışıyor. Bir bütün gibi. Ne kadar güzel bir görüntü. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilben bır urfalı olarak patlıcan kebabın guzel gorunuyor
YanıtlaSilkevser ablan
Şulem uzun zamandır bakamıyordum..Döktürmüşsün arkadaşım, hangisine bakacağıma şaştım..Ellerine sağlık..
YanıtlaSil