30 Haziran 2014 Pazartesi

Petek Poğaça




Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı dışına)
1 yemek kaşığı kuru maya(10 gr)
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Yapılışı:

  • Derin bir kaba önce ılık sütü alalım.Üzerine şekeri ve mayayı ekleyerek karıştıralım ve mayanın biraz kabarmasını bekleyelim.
  • Üzerine tuz,yumurtanın beyazı ve sıvıyağ ilave edelim ve takrar karıştıralım.Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz daha küçük parçalar koparalım.Kelepçeli kek kalıbını doldurana kadar yan yana ve sık sık dizelim.
  • Dilerseniz hamuru içli yapabilirsiniz.Salam, sucuk,sosis,peynir kıyma..vs nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz.Ben sade yapmıştım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

3 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...