4 adet yumurta
200 gr tuzlu lor
tarım demet dereotu(eğer sevmiyorsanız maydanoz koyabilirsiniz)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
Yapılışı:Öncelikle yumurtaları çukur bir kaseye kıralım ve tuz ekleyip çatalla çırpalım.İnceceik kıydığımız dereotunu lorla karıştıralım.Tavaya sıvı yağ koyup biraz kızmasını bekleyelim.Kızan yağın üzerine yumurtaları ekleyelim.Hiç ellemeden kendi haline pişmesini bekleyelim.Altını biraz kısalım.Yumurta pişince yarısına lorlu harcı yayalım.Diğer yarısını da üzerine kapatıp yarım ay şekli oluşturalım.Biraz da bu şekilde arkalı önlü pişirelim.Ben eklemedim ama dilerseniz istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Omlet değil de börek görünümlü olmuş. Nefis görünüyor iyi ki hatırlattınız omlet yapmayalı çok olmuştu. Elinize sağlık.
YanıtlaSilevet, zaten yerken bana da öyle geldi ama yumurta tadı işin içine girince bambaşka bir lezzet oluyor.Teşekkürler...
SilOruçluyken bakmamak lazim canım çekti canım harika görüntü safura deneyecegim hayırlı ramazanlar
YanıtlaSil:) artık bu kadar kolay bir tarifi sahurda yaparsınız Kardelen hanımcım,teşekkürler...
SilBen kahvaltî da çok yaparım bunu. Dediğin gibi harika bir lezzet. Elerine sağlık canım
YanıtlaSilteşekkürler ablam ;)
Silşuleciğim nerelerdesin
YanıtlaSil