250 gr tereyağı (yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (akı dışına)
1 pk kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için: yumurta akı ve susam
Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım.Un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak simit şekli verelim.Önce yumurta akına ardından susama bulayarak fırın tepsisine dizelim.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk kadar pişirelim.
cayımı aldım geldım ellerıne sağlık
YanıtlaSilayy inşallah beraber de içeriz.Türkiyey dönmemeize son 26 gün Selma ablaaa :)
Sileline sağlık çoook severim gece gece canım çekti
YanıtlaSilŞulem tam eşimlik bu simit. Çok sever tuzluyu..Ellerine sağlık
YanıtlaSilAynen Gülizim :) benimde eşim özellikle çayın yanında bu tuzlu simitlere bayılır.
SilMalatya da iken özellikle kandil günleri müthiş satılırdı bu kurabiye.ben de çok severim. Eline sağlık
YanıtlaSil