29 Eylül 2014 Pazartesi

Dondurucuda Kızarmış Patlıcan ve Közlenmiş Patlıcan

Patlıcanın tadını kış boyunca özlüyoruz.Bende bu özlemi gidermek için bir kaç paket karnıyarıklık kızartılmış patlıcan koydum dondurucuya.Genelde közlenmiş olarak koyarım ama bu defa değişiklik olsun istedim.Közlenmiş olanı da her sene mutlaka koyarım.Özellikle salata yapmak için.Şimdi gelelim nasıl hazırladığıma:


  • Eğer karnıyarıklık olarak koyacaksanız öncelikle patlıcanları güzelce yıkadıktan sonra alacalı soyalım ve kara suyunun çıkması için bir müddet tuzlu suda bekletelim.Sonra süzdürüp kurutalım ve kızartalım.Soğuduktan sonra buz dolabı poşetine koyalım ve dondurucuya koyalım.
  • Közlenmiş olarak koyacaksanız eğer, Közlenen patlıcanları hemen bir poşete alıp bir müddet bekletirseniz soyulması daha kolay olacaktır. Közlenen patlıcan genelde sulanır.Bu sebeple dondurucuya koymadan önce bir müddet süzgeçte suyunu süzdürün ve sonra buz dolabı poşetlerine koyup dondurucuya kaldırın.


2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım bende yaparım ikisindende cokta severim patlıcanlı yemekleri

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...