2 Ekim 2014 Perşembe

Kıyma Kavurma


Malzemeler:
10 kg orta yağlı veya yağlı olarak çekilmiş kıyma
250 gr kuyruk yağı

Yapılışı:

  • Öncelikle önden biraz ısıttığımız tencereye küp küp doğranmış kuyruk yağını koyalım ve orta ateşte eritelim.Kuyruk yağları küçülüp kuruyana kadar bunu yapalım ve bir süzgeç yardımıyla küçülüp kuruyan yağları içinden alalım.
  • Erimiş olan yağın miktarı kıymanın kavrulması için yeterli olacak.Yağı soğutmadan hemen kıymayı üzerine ekleyerek rengi dönene kadar çevirelim.
  • Kıyma yavaş yavaş sulanmaya başlayacak.Suyunu çektirene kadar arada karıştırarak ve oluşan topakları dağıtarak kavurmaya devam edeceğiz.
  • Dilerseniz ocaktan almaya yakın biraz tuz serpebilirsiniz.
  • Daha sonra pişen kıymayı hemen tepsilere boşaltarak soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra bir kaşık yardımıyla kıymayı dağıtalım.



  •  Resimde de gördüğünüz gibi yağı donmuş olacak.


  • Daha sonra çıt çıtlı buz dolabı poşetlerine koyarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...