Malzemeler:
10 kg orta yağlı veya yağlı olarak çekilmiş kıyma
250 gr kuyruk yağı
Yapılışı:
- Öncelikle önden biraz ısıttığımız tencereye küp küp doğranmış kuyruk yağını koyalım ve orta ateşte eritelim.Kuyruk yağları küçülüp kuruyana kadar bunu yapalım ve bir süzgeç yardımıyla küçülüp kuruyan yağları içinden alalım.
- Erimiş olan yağın miktarı kıymanın kavrulması için yeterli olacak.Yağı soğutmadan hemen kıymayı üzerine ekleyerek rengi dönene kadar çevirelim.
- Kıyma yavaş yavaş sulanmaya başlayacak.Suyunu çektirene kadar arada karıştırarak ve oluşan topakları dağıtarak kavurmaya devam edeceğiz.
- Dilerseniz ocaktan almaya yakın biraz tuz serpebilirsiniz.
- Daha sonra pişen kıymayı hemen tepsilere boşaltarak soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra bir kaşık yardımıyla kıymayı dağıtalım.
- Resimde de gördüğünüz gibi yağı donmuş olacak.
- Daha sonra çıt çıtlı buz dolabı poşetlerine koyarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
eline sağlık. İnşallah sağlıkla tuketirsiniz
YanıtlaSil