2 Ekim 2014 Perşembe

Kavurma Tarifi


 Malzemeler:
10 kg et
250 gr kuyruk yağı

Yapılışı:

  • Öncelikle önden biraz ısıttığımız tencereye küp küp doğranmış kuyruk yağını koyalım ve orta ateşte eritelim.Kuyruk yağları küçülüp kuruyana kadar bunu yapalım ve bir süzgeç yardımıyla küçülüp kuruyan yağları içinden alalım.
  • Erimiş olan yağın miktarı etlerin kavrulması için yeterli olacak.Yağı soğutmadan hemen eti üzerine ekleyerek rengi dönene kadar çevirelim.
  • Et yavaş yavaş sulanmaya başlayacak.Suyunu çektirene kadar arada karıştırarak kavurmaya devam edeceğiz.
  • Dilerseniz ocaktan almaya yakın biraz tuz serpebilirsiniz.
  • Daha sonra pişen eti hemen tepsilere boşaltarak soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra bir kaşık yardımıyla eti dağıtalım.
  • Buz dolabı poşetlerine koyarak dondurucuya kaldıralım.
Afiyetler olsun...

3 yorum:

  1. çok teşekkürler siteni severek takip ediyorum çok güzel bir tarif paylaşmışsın yine :)

    YanıtlaSil
  2. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...