Malzemeler:
10 kg et250 gr kuyruk yağı
Yapılışı:
- Öncelikle önden biraz ısıttığımız tencereye küp küp doğranmış kuyruk yağını koyalım ve orta ateşte eritelim.Kuyruk yağları küçülüp kuruyana kadar bunu yapalım ve bir süzgeç yardımıyla küçülüp kuruyan yağları içinden alalım.
- Erimiş olan yağın miktarı etlerin kavrulması için yeterli olacak.Yağı soğutmadan hemen eti üzerine ekleyerek rengi dönene kadar çevirelim.
- Et yavaş yavaş sulanmaya başlayacak.Suyunu çektirene kadar arada karıştırarak kavurmaya devam edeceğiz.
- Dilerseniz ocaktan almaya yakın biraz tuz serpebilirsiniz.
- Daha sonra pişen eti hemen tepsilere boşaltarak soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra bir kaşık yardımıyla eti dağıtalım.
- Buz dolabı poşetlerine koyarak dondurucuya kaldıralım.
Afiyetler olsun...
ıyı bayramlar sule
YanıtlaSilçok teşekkürler siteni severek takip ediyorum çok güzel bir tarif paylaşmışsın yine :)
YanıtlaSilTarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com