14 Ocak 2015 Çarşamba

Bulgurlu Ispanak Yemeği


Malzemeler:
  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı kalın bulgu
  • Yeteri miktarda su ve tuz


Yapılışı
  • Ispanakları bol suyla yıkayalım.Hatta yarım saat kadar su da bekletelim ki kumundan arınsın.
  • Süzdürdüğümüz ıspanakları saplarıyla beraber doğrayalım.Ne çok kalın ne de çok ince olsun.
  • Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları alalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Üzerine salçaları ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Bu aşamada ıspanakları ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatıp ıspanakların sönmesini bekleyelim.Ispanaklar bir kaç dakika içinde sönecektir.
  • Sonra tüm malzemeyi harmanlayarak 2-3 dk kadar çeviriyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
  • Eğer salçalar tuzluysa ekstra tuz ilave etmeyin.Değilse damak zevkinize göre biraz ekleyebilirsiniz.
  • Yıkayıp süzdürdüğümüz bulguru da ekleyip bulgurlar şişip pişinceye kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Tam bir vitamin deposu olmuş. Afiyet şifa olsun size. Sevgilerimi bıraktımmm...:))))

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir yemek Sulecim eline saglik,iyi fikir oldu yarina,tesekkürler sana!

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...