- 1 kg ıspanak
- 1 adet soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2-3 yemek kaşığı kalın bulgu
- Yeteri miktarda su ve tuz
Yapılışı
- Ispanakları bol suyla yıkayalım.Hatta yarım saat kadar su da bekletelim ki kumundan arınsın.
- Süzdürdüğümüz ıspanakları saplarıyla beraber doğrayalım.Ne çok kalın ne de çok ince olsun.
- Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları alalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine salçaları ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Bu aşamada ıspanakları ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatıp ıspanakların sönmesini bekleyelim.Ispanaklar bir kaç dakika içinde sönecektir.
- Sonra tüm malzemeyi harmanlayarak 2-3 dk kadar çeviriyoruz.
- Üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
- Eğer salçalar tuzluysa ekstra tuz ilave etmeyin.Değilse damak zevkinize göre biraz ekleyebilirsiniz.
- Yıkayıp süzdürdüğümüz bulguru da ekleyip bulgurlar şişip pişinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
Ellerine sağlık canım. Tam bir vitamin deposu olmuş. Afiyet şifa olsun size. Sevgilerimi bıraktımmm...:))))
YanıtlaSilteşekkür ederim :) sevgiler canım...
SilNefis bir yemek Sulecim eline saglik,iyi fikir oldu yarina,tesekkürler sana!
YanıtlaSilteşekkür ederim :) sevgiler canım...
Sil