Bulgur pilavı için gerekli malzeme:
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar su ve tuz
Eti için: 150 gr dana kuşbaşı(kolay pişmesi için ve pilavın içinde büyük kalmaması için etin boyutunu biraz daha küçülttüm.), 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz
Yeşillikler için: maydanoz, dereotu, nane, yeşilsoğan, 2 diş sarımsak
Yapılışı:
- Tencereye yağı alalım ve yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz bulgurları üzerine ekleyelim. Biraz tuz atalım.Üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve pişmeye bırakalım.Piştikten sonra biraz demlendirelim ve ılınmasını bekleyelim.
- Bir yandan ocağa etleri de koyalım ve pişirelim.Bunun için yapmamız gereken şey; Tencereye yağı alalım. Yağ ısınınca üzerine etleri atalım ve renkleri dönene kadar çevirelim.Altını kısalım ve kendi suyuyla pişmeye bırakalım.Ocaktan almaya yakın tuz ilave edelim.
- Etler pişerken yeşillikleri bol suyla yıkayıp temizledikten ve sularını iyice süzdürdükten sonra incecik kıyıp hazır hale getirelim.Sarımsakları da incecik kıyıp yeşilliğe karıştırabilirsiniz.Dilerseniz sarımsak kullanmayabilirsiniz.
- Daha sonta tüm malzemeyi harmanlayalım.Bana göre pek baharat istemeyen bir salata ama dileseniz karabiber ve pulbiber ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
ablacım ellerine sağlık. salatan çok leziz görünüyor. afiyetle..
YanıtlaSilteşekkürler Denizcim :) sevgiler canım...
SilÇok hoşuma gitti bu salata çocuklarıma yapacağım kesinlikle sevgiler
YanıtlaSilCok guzel bir salata olmus, ellerinize saglik...
YanıtlaSil