1 bağ karalahana
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 su bardağı haşlanmış barbunya
2 yemek kaşığı kalın bulgur
yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz ve yeteri miktarda su
Yapılışı:
- Öncelikle lahanaları haşlayalım ve suyunun süzülmesi için kevgire alalım
- Tencereye zeytinyağı ve sıvıyağı alalım.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve havucu alalım,soteleyelim
- Salçaları da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine ince doğradığımız lahanaları ekleyelim.(yani ıspanak yemeğinde olduğu gibi yapıyoruz)Biraz da bu şekilde kavuralım.
- Daha önceden haşlamış olduğumuz barbunyaları ekleyelim.
- Üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve bulgurları üzerine serpiştirelim.
- Eğer salçalar çok tuzluysa fazladan tuz eklemenize gerek kalmaz.Değilse damak zevkinize göre bir miktar ekleyebilirsiniz.
- Bulgurlar şişene kadar pişirmeniz kafidir.
Afiyet olsun...
lahanayı çok severim birde senin tarifinle deneyeyim bakalım :)
YanıtlaSilbeğeniceğinizi tahmin ediyorum :)
Silsevgiler...
Ellerinize sağlık, bayılırım Kara Lahana'nın sarmasına, yemeğine, çorbasına Karadenizli olunca böyle oluyor sanırsam. :)
YanıtlaSilBlogunu takipteyim, bloguma da beklerim http://griipalyaco.blogspot.com.tr
Sevgiler.
Teşekkürler,bloğuma hoşgeldiniz.Tabiki gelicem ziyaretinize :)
Silsevgiler...
kız şule ne ne arıyon ne soruyon ne ziyaretime geliyon:) ben yorum yazamayınca sende boşladın beni ha:) demek dostlıuk sadece yorum yazarken oluyormuş:)!
YanıtlaSilAşkolsun Fatma Abla, Olur mu öyle şey.Senin paylaşımların malesef bana gelmiyor.Bloğu takip ettiğim halde öyle bir sorun var malesef. Ben telafi ederim sen merak etme :) Sen hep gönlümdesin benim.
Silsevgilerimle...
insan sevdiğini arıyor şulem. bu sitemim ondandı. kusura bakma. sen de benim gönlümdesin canım sevgiler:)
SilTeşekkürler Seldacım :)
YanıtlaSilsevgiler benden...