Malzemeler:
6 adet yufka
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
İÇ HARCI İÇİN: Lor peyniri,kuru soğan,kırmızı toz biber,tuz ve zeytinyağı
YAPILIŞI: Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.Peynirin içine soğanı küçük küpler halinde doğrayıp katalım.Peyniriniz tuzsuzsa biraz tuz ve toz biber katıp,yağını da ekleyerek karıştırın.Yufkalardan iki tanesini alıp ,aralarına sıvı harçtan sürüp 8 parçaya bölün(aynı sigara böreği yapar gibi).Geniş kısmına iç harcından koyup biraz sıkıca sarın.(bol sarınca piştikten sonra fosalıyor).Bütün yufkalara bu şekilde aynı işlemi uygulayın.Üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Kesinlikle nefis. Soğanı denememiştim. Tarifiniz sayesinde bunu da denemiş olacağım. Sevgiler.
YanıtlaSil