1 bağ pazı
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
Tuz ve baharatlar(tuz,karabiber)
Yapılışı:
- Öncelikle pazı yapraklarını önceden kaynattığımız suyla haşlıyoruz.Ama fazla haşlamayın.Sadece rengi dönene kadar haşlamanız yeterli.
- Bir süzgece alın ve suyunu süzdürün
- Ayrı bir tencereye yağı alalım ve üzerine yemeklik küp küp doğradığımız soğanı ekleyerek sotelemeye başlayalım.
- Soğanın rengi dönünce üzerine doğradığımız pazı yapraklarını ilave edelim.Bu şekilde kavuralım.
- Tuzunu ve baharatlarını ilave edelim
- Ocaktan almaya yakın yumurtasını kıralım ve fazla karıştırmadan yumurtanın pişmesini bekleyelim.Yumurta biraz pişince karıştırabiliriz.
- Dilerseniz yumurtayı dağıtmadan da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
ellerine sağlık ımm nefis görünyor
YanıtlaSil