31 Mayıs 2015 Pazar

Cocos Tatlı

Malzemeler:
3 adet yumurta beyazı
3 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı şeker
Üzeri için benmari usulü eritilmiş bitter çikolata 
Yapılışı:

  • Tüm malzemeyi çukur bir kapta karıştır.
  • Cevizden küçük, fındıktan büyük parçalar kopararak toplar elde et
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştir
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişir.
  • Üzerine benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatayı gelişi güzel sıkın veya kaşıkla incecik gezdirin.
Afiyetler olsun...

6 yorum:

  1. hmmm nefis görünüyor canım, zira hindistan cevizi içeen herşey bana güzel..
    ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soğol Denizcim,evet ben de çok seviyorum hindistan cevizli herşeyi.

      Sil
  2. Son bir yildir her hafta yaptigim tarifi vermissin,görünce yine canim cekti! Kalan beyazlari kullanmak icin hem pratik hem kolay olan bir sey bunlari yapmak,ve ben kokos hastasiyim,cogunuda kendim yiyorum,ayrica her seferinde icine birsey ekliyorum:)) Seninde eline saglik canim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Serpilcim.Ben de yumurtaların aklarını böyle değerlendiriyorum..Teşekkürler canım

      Sil
  3. Denedşm bugün çok güzel oldu :-)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...