3 adet yufka
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta(beyazı sosuna eklenecek,sarısı üzerine sürülecek)
İç harcı: Peynirli, kıymalı veya patatesli olabilir.(Ben peynirli yaptım)
Yapılışı:
- Bir kapta süt, sıvıyağ ve yumurta akını çırpalım
- Dörde böldüğümüz yufkanın her tarafına fırça yardımıyla hazırladığımız sostan sürelim
- Yufkanın sivri kısmını tutup geniş kısmını parmağımızla yukarıya doğru sürükleyelim.Şekilde de görüldüğü gibi yufka bu aşamada büzülüyor.
- Yalarda oluşan kanat gibi kısımları hafif üst üste olacak şekilde ortada birleştiriyoruz.
- Alt kısma peynirli harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
- Rulo şeklinde sararken, parmağımızla büzdüğümüz son kısma gelince o kısmı sardığımız kısmın üzerine atalım.Zaten çevirdiğinizde şeklin oluştuğunu göreceksiniz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derecede önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
Böreklerimiz fırından çıktı ve etrafa mis gibi kokular yayıldı bile.Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin, sevgilerimle...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder