30 Mayıs 2015 Cumartesi

Midye Börek

Malzemeler:
3 adet yufka
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta(beyazı sosuna eklenecek,sarısı üzerine sürülecek)
İç harcı: Peynirli, kıymalı veya patatesli olabilir.(Ben peynirli yaptım)
Yapılışı:
  • Bir kapta süt, sıvıyağ ve yumurta akını çırpalım
  • Dörde böldüğümüz yufkanın her tarafına fırça yardımıyla hazırladığımız sostan sürelim
  • Yufkanın sivri kısmını tutup geniş kısmını parmağımızla yukarıya doğru sürükleyelim.Şekilde de görüldüğü gibi yufka bu aşamada büzülüyor.
  • Yalarda oluşan kanat gibi kısımları hafif üst üste olacak şekilde ortada birleştiriyoruz.
  • Alt kısma peynirli harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Rulo şeklinde sararken, parmağımızla büzdüğümüz son kısma gelince o kısmı sardığımız kısmın üzerine atalım.Zaten çevirdiğinizde şeklin oluştuğunu göreceksiniz.

  • Yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • 180 derecede önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz.

Böreklerimiz fırından çıktı ve etrafa mis gibi kokular yayıldı bile.Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin, sevgilerimle...
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...