2 veya 3 adet yufka
İç Malzemesi için: 150gr tereyağı, un, ceviz, şeker
Üzeri için: pudra şekeri
Yapılışı:
- Yufkayı tezgaha serin
- Üzerine her yerine gelecek şekilde eritilmiş tereyağını sürün
- Üzerine bir elek yardımıyla her yerine gelecek şekilde un serpin.Unun miktarı her yufka için 2-3 yemek kaşığı kadar olmalı.
- Sonra yufkanın her yerini kaplayacak şekilde şeker serpin..Bunun miktarda her yufka için 2 avuç kadar olmalıdır.
- Son olarak yine 2 avuç kadar çekilmiş cevizi de serpin.
- Bu şekilde hazır olan yufkanın kenarlarını iç kısma doğru kıvırarak rulo yapın ve 3 parmak kalınlığında kesin
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine de kalan yağı bir fırça yardımıyla sürün.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Tıpkı baklava pişiriyormuş gibi pişirmelisiniz.Biraz kuruması gerekiyor.
- Fırından çıkan tatlı börekler ılınınca üzerine bol miktarda pudra şekeri serpin.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder