29 Haziran 2015 Pazartesi

Köfteli Patlıcan Sarma


Malzemeler:
1 kg patlıcan
300 gr kıyma
1 adet büyük soğan
13-15 dal maydanoz
2-3 yemek kaşığı galeta unu
tuz,karabiber,kimyon
Domates sosu için: 3 adet domates,1 yemek kaşığı domates salçası, 1-2 diş sarımsak,2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz
Üzeri için : rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
  • Patlıcanları alacalı soyup yarım cm kalınlığında uzunlamasına doğrayın
  • Üzerlerine tuz serpip 1 saat kadar bekletin
  • Daha sonra yıkayıp bir havlu kağıt yardımıyla iyice kurulayın
  • İster yağda kızartın ister benim daha önce paylaştığım buradaki posta bakarak da kızartabilirsiniz.
  • Diğer tarafta soğanı çok küçük doğrayın veya robottan geçirin
  • Maydanozu da ince kıyıp köfteye ekleyin
  • Galeta unu ve baharatları da ekleyerek köfteyi yoğurun biraz dinlendirin
  • Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın 
  • Az yağda biraz renkleri dönene kadar kızartın
  • Köfteleri kızartılmış patlıcan dilimlerinin içine koyup sarın
  • Uç kısımları altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin
  • Bu arada domates sosunu pişirin.
  • Domatesleri rendeleyin.Tavaya yağı ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip biraz çevirin.Kokusu çıkınca hemen rendelenmiş domatesleri ekleyin.Kaynamaya çıkınca salçayı da ekleyip karıştırın.Sosu biraz daha pişmeye bırakın.
  • Tepsiye dizdiğiniz köfteli patlıcan sarmaların üzerine her yerine gelecek şekilde bu sosu gezdirin ve fırına verin.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.Yarım saat piştikten sonra fırından çıkararak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin ve fazla bekletmeden üzerindeki kaşarlar erir erimez fırından çıkarın.
  • Bu işlemleri servis etmeden hemen önce yaparsanız servisiniz ve sunumunuz daha güzel görünecektir.  
Afiyetler Olsun...


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok lezzetli ve şık bir yemek olmuş sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...